Gemeente Roermond

Dienstverlening Gemeentearchief Roermond op één na beste van Nederland

Een inpressie van de presentatie van de gedigitaliseerde beeldcollectie Het Roermondse Gemeentearchief scoort hoog op dienstverlening in de Kwaliteitsmonitor Dienstverlening 2009 van de Nederlandse archiefdiensten. Dit onderzoek is uitgevoerd namens Erfgoed Nederland door het onderzoeksbureau Evidens te Amsterdam. Het Gemeentearchief Roermond scoorde met een 8,3 fors hoger dan twee jaar geleden.

De stijgende lijn is, blijkens de rapportage van de Kwaliteitsmonitor, vooral te danken aan de kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening via de website van het Gemeentearchief. Door het toegankelijk maken van de fotocollectie (12.000 stuks), de historische bibliotheek (13.000 boektitels), de historische krantencollectie (ca. 100.000 pagina`s) en alle archiefinventarissen via de website, is er een 24-uurs informatiebalie ontstaan. Bij deze digitale informatiebalie kunnen burgers, historisch geïnteresseerden, scholieren, genealogen en toeristen terecht voor (historische) informatie. Overigens waren de bezoekers ook tevreden over de dienstverlening op de studiezaal aan de Swalmerstraat 12.

Het Gemeentearchief Roermond is geopend van maandag tot en met woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op de donderdag van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Kijk voor meer info op www.gemeentearchief.roermond.nl.

Eerste publicatiedatum: 22-12-2009 Bijgewerkt: 22-12-2009