Gemeente Roermond

Grote impuls voor gehandicaptensport in Midden-Limburg

Roermond is een van de zeven gemeenten in Midden-Limburg die een stevige impuls geven aan de gehandicaptensport in de regio. Dinsdag 22 december heeft wethouder Huub Boots namens Roermond een convenant daartoe ondertekend.

Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert, Gehandicaptensport Nederland, Stichting MEE NML en het Huis voor de Sport Limburg hebben het samenwerkingsconvenant Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg ondertekend in sporthal Aan de Bron in Weert.

Uiteindelijke doel van de samenwerking is om een sterke sportinfrastructuur te creëren en de bewegingsarmoede onder de doelgroep te verminderen. Onderwerpen binnen de samenwerking zijn onder andere sportaanbod, sportvoorzieningen, vervoer, informatie en netwerk en financiën. De ondertekening van het samenwerkingsconvenant vond plaats in de nieuwe sporthal Aan de Bron in Weert.

Sport en bewegen betekent niet alleen ontspanning en plezier, ook heeft het een sociaal karakter en draagt het bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering. Voor mensen met een handicap is dat heel belangrijk. Het is alleen niet haalbaar om binnen de gemeente voor iedere sporttak een passend aanbod te realiseren, omdat de doelgroep daar te klein voor is. Met deze samenwerking op regioniveau kan het aanbod binnen de regio op elkaar worden afgestemd. Mensen met een handicap die binnen hun gemeente geen passend aanbod kunnen vinden, hebben een grote kans dat hen dat dan wel lukt binnen de regio. De samenwerking krijgt vanaf 2010 gestalte in het project Iedereen kan sporten Midden-Limburg. Hiermee krijgt de gehandicaptensport een prominente plaats in de regio. Eerste publicatiedatum: 22-12-2009 Bijgewerkt: 22-12-2009