Gemeente Veenendaal


Stichting Promotie Veenendaal een feit

Vanaf vandaag is de Stichting Promotie Veenendaal een feit. Vanmiddag is bij de notaris de stichtingsakte ondertekend door voorzitter Gert Kroesbergen en bestuursleden Gerard Heuvelman en Annette Wijnen. De stichting stelt zich als doel âhet promoten van Veenendaal met als kerntaak het regisseren van het imago van de stad en het stimuleren van de economie/werkgelegenheidâ. De belangrijkste themaâs zijn: excellerende winkelstad, bedrijvige/ondernemende stad, stad met goede voorzieningen voor onderwijs, cultuur en sport en stad met mooie en veilige woonwijken.

Â

De Stichting Promotie Veenendaal staat tussen de gemeente en het bedrijfsleven in. Ze voert regie door inventarisatie van bestaande en nieuwe initiatieven, brengt partijen bij elkaar, stelt prioriteiten en bewaakt de promotionele themaâs van de stad. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de overkoepelende promotiemiddelen waarmee Veenendaal zich presenteert.

Â

In 2008 heeft de gemeenteraad het voorstel overgenomen van het college van burgemeester en wethouders om te komen tot de oprichting van de Stichting Promotie Veenendaal. Aan de basis van deze beslissing lag de kaderstellende notitie Promotie Veenendaal 2006-2010. Veel stappen zijn inmiddels gezet om te komen tot de daadwerkelijke oprichting van de stichting.

Â

Bestuurssamenstelling
Zo is er het afgelopen jaar gesproken met verschillende vertegenwoordigers van belangengroeperingen in Veenendaal. Van daaruit is het bestuur samengesteld dat bestaat uit: Gert Kroesbergen (voorzitter), Gerard Heuvelman (namens de BedrijvenKring Veenendaal, penningmeester), Annette Wijnen (namens Bureau Binnenstad Veenendaal), Abel ten Hoorn (Sportraad), Piet de Vrije (namens wonen/nieuwbouw) en Ariane Kop (namens de Cultuurkoepel).

Â

Voor de uitvoering van de te ondernemen activiteiten stelt de stichting een manager/coördinator aan. De werving van deze man/vrouw is inmiddels in volle gang.

De Stichting Promotie Veenendaal heeft voor de eerste twee jaar een basis financiering door middel van een gemeentelijke subsidie.

Â

Â

Â

Â

Op de foto: staand voorzitter Gert Kroesbergen, zittend v.l.n.r. bestuursleden Annette Wijnen en Gerard Heuvelman en notaris Ottens bij de ondertekening van de stichtingsakte.

Â

Â

Â

Â

Â

Â