Gemeente Roermond

Met het Productiehuis op weg naar een bloeiende acupunctuurpraktijk

Thijs Verheijden heeft sinds kort een bloeiende Acupunctuurpraktijk bij Feng Xie in de Bakkersstraat in Roermond. Mede dankzij de inzet van het Productiehuis is hij in 3 maanden tijd niet meer (geheel) afhankelijk van een uitkering.

Thijs Verheijden (57) is op jonge leeftijd gaan reizen en heeft heel wat van de wereld gezien. In Hawaii is hij opgeleid tot Acupuncturist en hij werkte daar en in Amerika jarenlang als zelfstandig acupuncturist. Toen hij in juli 2009 naar Roermond terugkeerde en een een WWB-uitkering aanvroeg, werd hij door de de klantmanager van de afdeling Sociale Zaken aangemeld bij het Productiehuis.

Jobcoach van het Productiehuis, John Reinhard nam samen met Thijs het besluit om te onderzoeken of een acupunctuurpraktijk in Roermond haalbaar is. Na veel gezamenlijk werk werd het plan gepresenteerd aan het Instituut voor Midden en Kleinbedrijf (IMK). Het IMK reageerde enthousiast en gaf een positief advies uit. Thijs Verheijden heeft volgens het IMK gedegen kennis, is gemotiveerd en gedreven. Binnen 3 maanden was de klus geklaard en inmiddels heeft Thijs Verheijden een bloeiende Acupunctuurpraktijk bij Feng Xie in de Bakkersstraat in Roermond.

"Zonder de hulp van het Productiehuis had ik dit nooit voor elkaar gekregen", aldus Thijs Verheijden.

Eerste publicatiedatum: 22-12-2009 Bijgewerkt: 22-12-2009