Gemeente Loppersum

Inschrijving nieuwbouwkavels Loppersum en Middelstum gestart

Loppersum, 22 december 2009

Â

In de gemeente Loppersum worden twee nieuwbouwprojecten gerealiseerd: 16 woningen aan de rand van Loppersum (Over de Wijmers) en 17 woningen aan de rand van Middelstum (Zuidrand). De kaders voor de plannen liggen vast: het bestemmingsplan is onherroepelijk en een beeldkwaliteitplan is opgesteld.

Â

De inschrijving voor de nieuwbouwkavels is gestart. Geïnteresseerden kunnen zich

tot 12 februari 2010 melden bij de gemeente.

Het plan Over de Wijmers

Fase 1a van het uitbreidingsplan in Loppersum biedt plaats aan 16 vrijstaande woningen. Projectontwikkelaar Jorcom zal daarnaast halfvrijstaande woningen ontwikkelen.Â

Het plan Zuidrand

Fase 1a van de uitbreiding in Middelstum biedt plaats aan 17 woningen.

De procedure

De bouwkaveluitgifte heeft een inschrijvingsperiode van minimaal zes weken. Gedurende de inschrijvingsperiode kunnen de potentiële kopers inschrijven.

Na het verlopen van de inschrijvingstermijn worden de kavels door middel van loting uitgegeven. Loting zal als volgt plaatsvinden: de notaris trekt een inschrijvingsformulier. Op het inschrijvingsformulier heeft de inschrijver één of meerdere voorkeuren in volgorde aangegeven. De inschrijver krijgt de eerste voorkeur toegewezen. Indien de eerste voorkeurskavel reeds is toegewezen, wordt de tweede voorkeurskavel toegewezen. Als deze ook al is toegewezen wordt de derde voorkeur toegewezen en zo verder.

Planning

Tot 12 februari 2010 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de loting.

De loting van de kavels vindt op 17 februari 2010 om 19.00 uur plaats in het gemeentehuis te Loppersum.

De verwachting is dat de uit te geven kavels uiterlijk 1 augustus 2010 bouwrijp zullen.

Â

Informatie

Voor wie meer wil weten over de nieuwbouwkavels in de dorpen Loppersum en Middelstum, ligt een informatiepakket klaar bij de gemeente Loppersum. Hierin zit o.a. een reserveringsformulier voor de inschrijving.Â

U kunt alle informatie en het reserveringsfomulier hier downloaden.