Gemeente Teylingen

bouw van 190 woningen in Voorhout

Principeakkoord over bouw van 190 woningen in Voorhout

22 december 2009

De gemeente Teylingen, Bouw- en Handelmaatschappij Adriaan van Erk B.V. uit Bergambacht en Woonstichting Vooruitgang hebben vandaag in het bestuurscentrum een intentieovereenkomst ondertekend over de bouw van circa 190 woningen aan de Jacoba van Beierenweg en de Engelselaan in Voorhout. Dit gebied wordt vanaf nu `Engelse Tuin' genoemd.

In de intentieovereenkomst hebben partijen de afspraak gemaakt dat zij samen het plangebied tot woninglocatie ontwikkelen.

Bouw- en Handelmaatschappij Adriaan van Erk B.V. uit Bergambacht en Woonstichting de Vooruitgang hebben gezamenlijk de gronden in het gebied tussen de Jacoba van Beierenweg, de Zuidelijke Randweg en de EngelÂselaan in eigendom. In het gebied `Engelse Tuin' kunnen circa 190 woÂningen worden gebouwd. De gemeente wil dat 30% van de woningen in de sociale sfeer wordt gebouwd.

Het gebied heeft op dit moment een agrarische bestemming waarop agrariÂsche exportbedrijven zijn gevestigd. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken wordt er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. We staan aan het begin van een ontwikkeling, waarvoor in 2010 veel werk moet worden verzet.

Medio 1e kwartaal 2010 houdt Van Erk, samen met de Woonstichting Vooruitgang en de gemeente, een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. Dan wordt het schetsplan getoond. Precieze ontwerpen van woningen en koopprijzen zijn dan nog niet definitief bekend. Wel is op het schetsplan in grote lijnen de indeling van het wijkje te zien. Aan dit schetsplan wordt op dit moment nog gewerkt. Datum, tijd en plaats van deze informatiebijeenkomst worden half januari bekend gemaakt.

ondertekening convenant

De ondertekening van de intentie-overeenkomst op 16 december 2009 in het bestuurscentrum.

V.l.n.r.: W. Schouten, Bouw- en Handelmaatschappij Adriaan van Erk B.V., wethouder L. van der Zon en S. Schrader van Woonstichting Vooruitgang.

Nieuwe afvalcontainers