Gemeente Vlaardingen


Financiële ondersteuning voor ondernemers

22 december 2009

Alle startende en gevestigde Vlaardingse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf komen in aanmerking voor de ROVO, behalve stichtingen met ideële doelstellingen en rechtspersonen die zijn ingesteld volgens het publiekrecht.

ROVO is een aanvulling op de ondersteuning die de gemeente al biedt aan ondernemers:

* financiële ondersteuning middels Microfinanciering
* oriëntatie op het ondernemerschap via Work it out
* coaching van Mentor Vlaardingen

Subsidiabele activiteiten
De gemeente verstrekt subsidie voor een gedeelte van de kosten van advies-, ondersteunings- en scholingsactiviteiten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de ondernemer of de bedrijfsvoering. De ondernemer verkrijgt daardoor meer kennis en/of wordt vaardiger in een of meer aspecten van de bedrijfsvoering. U kunt denken aan marktonderzoek, advies over winkelinrichting of computerles. Opleidingen of trainingen die te maken hebben met het vak van de subsidieaanvrager komen niet in aanmerking (een loodgieter kan bv wel een aanvraag indienen voor een cursus boekhouden, maar niet voor een loodgietersopleiding).

Omvang van de subsidie en looptijd
De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale subsidiabele kosten per ondernemer en bedraagt maximaal 1.000 per ondernemer. De regeling loopt van 1 januari tot en met 31 december 2010. De subsidiegelden zijn gelimiteerd. Vraag ROVO daarom zo snel mogelijk aan.

Uw aanvraag indienen
V ia de Ondernemersbalie kan de ondernemer een afspraak maken voor een adviesgesprek met een bedrijfsadviseur van de KvK. Tijdens het adviesgesprek bespreken ondernemer en bedrijfsadviseur het bedrijfsidee van de subsidieaanvrager en de gewenste ondersteuning. Voor meer informatie kun u zich wenden tot de accountmanagers van Economische Zaken .