Politie Brabant Zuid-Oost

Grote politieactie in Eindhoven leidt tot vondst wapens, drugs en geld

Eindhoven, 22-12-2009 o De politie heeft dinsdagochtend in Eindhoven een grote actie gehouden. Op vier locaties werden in totaal vijf mensen aangehouden. Tijdens doorzoekingen in panden en in de grond werden wapens, munitie, geld en drugs gevonden. Aan de actie werkten zo'n tachtig politiemensen mee.

Samenwerking
De actie werd na een zeer korte voorbereidingstijd gehouden nadat bij de Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie informatie was binnengekomen. De Divisie Recherche heeft de informatie bekeken en 'opgeplust'. Na toestemming van het Openbaar Ministerie is de actie dinsdag onder leiding van de rechter-commissaris uitgevoerd. Dat gebeurde door in totaal zo'n 80 politiemensen, onder meer van de Divisie Recherche, de Gezamenlijke Recherche en de Eindhovense politie-afdelingen.

Verdachten aangehouden
Met behulp van drie arrestatieteams werden de vijf verdachten dinsdagochtend in vier woningen in Woensel-Noord (2x) en Woensel-Zuid (2x) aangehouden. Het gaat om vier mannen (16, 26, 40 en 60 jaar) en een 59-jarige vrouw, allemaal uit Eindhoven. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Resultaat
Bij zoekingen in de woningen vond de politie enkele tonnen aan cash geld, enkele tientallen kilo's hennep(toppen), een hoeveelheid cocaïne en een hoeveelheid kleding die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Op de eerste verdieping van een woning in Woensel-Noord zat een hennepdrogerij en in enkele andere woningen vond de politie attributen die worden gebruikt voor de hennepteelt. In de grond achter één van de woningen in Woensel-Noord vond de politie in totaal acht vaatjes met wapens en munitie. Alle goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De precieze omvang van de goederen is nog niet bekend. In het kader van het onderzoek zijn ook drie auto's en administratie in beslag genomen.

Speurhonden
Bij de zoekingen is gebruik gemaakt van vijf speurhonden: twee voor het zoeken naar verdovende middelen, twee voor het zoeken naar wapens en één voor het zoeken naar geld. Ook zijn drie graafmachines ingezet zodat in de grond gezocht kon worden.