Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Woensdag 21 december 2009

* POLITIE ARRESTEERT WEDEROM VERDACHTE BRANDSTICHTING

HEENVLIET - De politie heeft maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Heenvliet gearresteerd. Hij wordt verdacht van brandstichtingen in een schoolberging en bij een tennisvereniging in april van dit jaar. Toen rechercheurs de verdachte in het vizier kregen, ontboden ze hem aan het politiebureau. Daar kon hij maandagmiddag worden aangehouden.
In de nacht van 24 op 25 april waren er twee branden in Heenvliet. De berging van een school aan de Bloemendaele en een reclamedoek van een tennisvereniging aan de Hugo van Voorneweg liepen hierbij grote schade op.
Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 15 aanhoudingen verricht. Vijf van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De hulp van burgers kan hierbij ook goed gebruikt worden. De politie verzoekt burgers om alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden bij de politie. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.