Gemeente Den Haag

Nieuws

Overlast door sneeuw aangepakt

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 22 december 2009

* Laatste wijziging: 22 december 2009

Vanaf donderdag 17 december zijn medewerkers van HMS en het Veeg- en Straatbedrijf Den Haag dag en nacht bezig. Met sneeuwschuivers, strooiwagens en shovels halen zij de sneeuw weg en zorgen zij dat de Haagse wegen sneeuw en ijsvrij gemaakt worden.

Bereikbaar

Alle doorgaande wegen zijn weer goed bereikbaar en aan de fietspaden wordt hard gewerkt. De fietspaden worden de komende 24 uur nog gestrooid. De fietspaden duren wat langer, omdat alle hulp nodig was om doorgaande wegen sneeuwvrij te maken. Dit was nodig zodat ook hulpdiensten veilig konden uitrukken. De winterdienst blijft van kracht tot 1 maart 2010. Dat houdt in dat er bij vorst wordt gestrooid en geveegd. Ook de komende dagen wordt nog gestrooid.

Riolering

Vandaag is gestart met het sneeuwvrij maken van de kolken (riolerings-ingangen). De verstopping van de kolken door de hoeveelheden sneeuw en ijs veroorzaken grote plassen. Er wordt gestart met de kolken die de meeste overlast geven, zoals bij zebrapaden. Er zijn ongeveer 180.000 kolken in Den Haag.

Huisvuil

Vanaf morgen wordt het huisvuil weer normaal opgehaald. Huisvuil kan dus weer in de eigen straat worden aangeboden. GFT en restafval wordt deze week nog niet gescheiden ingezameld. Vanaf maandag 28 december wordt het GFT en rest afval weer apart opgehaald.