Ingezonden persbericht

Jongeren winnen ¤ 5.000,- om Bouwlust en Escamp te 'pimmpen'
Uitreiking Pimp my Block Awards Den Haag

Op dinsdag 22 december reikt NJR (Nationale Jeugdraad) de felbegeerde Pimp my Block Award uit. De afgelopen maanden leverden jongeren ideeën in om hun wijk aantrekkelijker te maken. In partycentrum Zichtenburg wordt bekend gemaakt wie met de hoofdprijs van 5000,- euro naar huis gaat. De presentatie is in handen van Everon Jackson Hooi, bekend van GTST.

Jongeren mogen zelf bedenken hoe zij hun omgeving willen verbeteren. Opvallend is dat er in Den Haag veel ideeën voor meidenactiviteiten werden ingeleverd. Maar ook een tafeltennistoernooi, een buurtdebat en het planten van narcissen behoren tot de inzendingen. Tijdens het evenement zijn er verschillende optredens. De artiesten (waaronder de razend populaire Salah Edin en verschillende rappers uit de buurt) werden door de Haagse jeugd zelf uitgekozen. Het is dus een avond met hun eigen muziek, in hun eigen buurt, met hun eigen ideeën.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeenten waar het project actief is. In Den Haag wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Den Haag, Stichting Mooi (Jongerenwerk Bouwlust) en de jongeren uit Bouwlust en Escamp. Ook in Enschede, Amsterdam, Deventer, Amersfoort, Rotterdam, Arnhem, Maastricht, Nijmegen en Dordrecht worden dit jaar Pimp my Block Awards uitgedeeld.

Algemene informatie

Pimp my Block Award Show Bouwlust en Escamp ­ Den Haag>
Dinsdag 22 december, 15.30 ­ 19.00 uur
Partycentrum Zichtenburg (Zichtenburglaan 23))
Artiesten: Salah Edin, Skiezo, DJM.O.S, Killamindz Crew en verschillende rappers uit de buurt.
Presentatie: Everon Jackson Hooi (GTST)

Kijk ook op www.pimpmyblock.nl en www.njr.nl!

NJR
De Nationale Jeugdraad is vernieuwd en heet nu NJR! Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht