Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 december 2009

Drie koningen: Micheline, Spinvis & La Pat brengen uniek kerstconcert Een muzikaal en gewel(da)dig kerstverhaal!

Op dinsdag 22 en woensdag 23 december staat er wederom een bijzondere productie in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Artistiek manager Frank Veenstra en zangeres Micheline zijn de initiators van 'Drie Koningen" en nodigden Spinvis, La Pat en strijkkwartet Zapp uit voor een unieke samenwerking.

Met drie succesvolle producties op rij (Fado Blue in 2006, Terra Comum in 2007 en vorig jaar rondom Gerard van Maasakkers) is de Kerstspecial van het Muziekcentrum uitgegroeid tot een ware traditie.

Ditmaal brengen drie bijzondere liedjesschrijvers/ zangers bestaand én nieuw materiaal in de vorm van een sprookjesachtig en muzikaal kerstverhaal, geschreven door Erik de Jong (Spinvis) en verteld door Tosca Niterink (Theo & Thea).

De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem maakte furore met de band 'Mich en Scene' en treedt internationaal op met chansons van Jacques Brel, Piaf en eigen werk. Zij mocht dit jaar zelf uitkiezen met wie ze graag zou willen samenwerken. "Voor mijn jongste cd 'Chocolat' had ik al eerder met Spinvis gewerkt. Dat ging toen vooral via Skype, waarbij Erik steeds kleine tracks mailde met orgeltjes, belletjes en mandoline. Uiteindelijke heeft hij zulke mooie kleuren op de plaat aangebracht, dat ik graag weer met hem wilde werken", aldus Micheline.

Spinvis is het succesvolle eenmansproject van Erik de Jong, die met zijn integere en zelf in elkaar geknutselde liedjes inmiddels tot één van de hoogtepunten uit de Nederlandse popgeschiedenis behoort.

De derde artiest is de uitzonderlijke zangeres La Pat. Eigenzinnig, authentiek, gepassioneerd en onvoorspelbaar. Ze overweldigde begin jaren negentig de Nederlandse podia met haar prachtige composities, uitzonderlijke stembereik en bijzondere verschijning. De laatste jaren maakte het extravagante steeds meer plaats voor intensiteit en intimiteit. "La Pat kende ik niet, maar op aanraden van Frank Veenstra ben ik naar één van haar shows gaan kijken en ik was zeer onder de indruk. Patty is een diepe, intense vrouw en zingt vol overgave. We hebben voor deze avond samen een nieuw nummer geschreven 'Mon Histoire'."

Het jonge en inventieve Zapp String Quartet zal de nummers van 'Drie Koningen' arrangeren en wordt daarbij bijgestaan door harpiste Carla Bos, waarvoor Claudia Rumondor de tekende voor de harpmuziek.

'Drie Koningen' is een productie van Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven en een initiatief van artistiek leider Frank Veenstra. Informatie

dinsdag 22 & woensdag 23 december 2009 20:15

Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven

Prijs: E 27,50 + E 3,- servicekosten

Website Muziekcentrum: www.muziekcentrum.nl
EINDE PERSBERICHT

---