Binck NV

Persbericht
Amsterdam, 22 december 2009

BinckBank schort aandeleninkoopprogramma op

Als gevolg van de sterke groei van de bedrijfsactiviteiten in de afgelopen periode, alsmede op grond van de te verwachten additionele kapitaalseisen die aan banken zullen worden gesteld, heeft BinckBank besloten haar aandeleninkoopprogramma voor onbepaalde tijd op te schorten.

Op 30 oktober 2009 publiceerde BinckBank gelijktijdig met de derde kwartaalcijfers het Kapitaaltoereikendheid & risicorapport. Hierin staat dat BinckBank door de sterke groei van de bedrijfsactiviteiten meer kapitaal dient aan te houden. BinckBank acht het wenselijk haar kapitaalspositie te versterken om verdere groei van de onderneming te faciliteren. Tevens anticipeert BinckBank met de opschorting van het inkoopprogramma op mogelijke additionele kapitaalseisen die aan banken zullen worden gesteld.

De kapitaaldoelstellingen van BinckBank blijven ongewijzigd:
- Minimum Tier-1 vermogen van 100 miljoen (eind FY09 Q3: 91,1 miljoen)
- Een solvabiliteitsratio tussen de 12%-20% (eind FY09 Q3: 12,5%)

Het dividendbeleid, waarbij BinckBank streeft om 50% van de gecorrigeerde nettowinst uit te keren, blijft eveneens onveranderd.

BinckBank maakte op 30 september 2008 bekend te starten met het inkopen van eigen aandelen. In de periode van 1 oktober 2008 tot en met heden zijn onder het aandeleninkoopprogramma 3.066.227 aandelen ingekocht tegen een gemiddelde koers van 7,62. Naar aanleiding van het besluit op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 28 april 2009 zijn hiervan 1.024.580 aandelen ingetrokken.

Het bestuur van BinckBank is in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 28 april 2009 gemachtigd tot de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders aandelen in te kopen tot een maximum van 10% van de uitstaande gewone aandelen in het kapitaal. Een sterke toename van de kapitaalspositie, dan wel een substantieel lagere beurskoers, kunnen aanleiding zijn om het inkoopprogramma eigen aandelen te hervatten.

BinckBank N.V.
BinckBank N.V. is een full-service online bank voor beleggers, met een Europese Top-5 positie. Als online broker bieden wij onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld. Bovendien bieden wij als vermogensbank ondersteuning aan onze klanten bij het beheer van hun vermogen door middel van online vermogensbeheerdiensten en online sparen. Aan onze professionele klanten bieden wij naast snelle en goedkope orderexecutie ook de administratieve verwerking van effecten- en geldtransacties door middel van een insourcing variant (BPO), dan wel via het licenseren van desbetreffende software.





BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje en heeft 620 medewerkers in dienst eind september 2009.

BinckBank is opgericht in 2000 en bedient ultimo derde kwartaal 2009 meer dan 360.000 beleggers en spaarders. De bedrijfsactiviteiten van BinckBank vinden plaats binnen de business units Retail en Professional Services.