Vopak NV

Vopak draagt de heer F. Eulderink voor als nieuw
lid Raad van Bestuur

Rotterdam, 22 december 2009

Tijdens de op 27 april 2010 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "AVA") zal de Raad van Commissarissen van Vopak de heer Frits Eulderink voordragen om te worden benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Vopak N.V. voor een periode van vier jaar. Het is de intentie dat de heer Eulderink vanaf die datum de heer Frans de Koning - wiens huidige termijn afloopt na de AVA van 2010 - als lid van de Raad van Bestuur zal opvolgen. Vooruitlopend op goedkeuring door de aandeelhouders zal de heer Eulderink op 11 januari 2010 met zijn werkzaamheden bij Vopak starten.
Frits Eulderink (48) bekleedde tot voor kort de functie van Vice President Unconventional Oil bij Shell in Noord-Amerika. In 1990 is hij in dienst getreden bij Shell, waar hij verschillende technische en management posities in Nederland, Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten heeft bekleed, onder andere op het gebied van Exploration & Production. De heer Eulderink heeft master studies in wiskunde en astronomie afgerond en is gepromoveerd in astrofysica aan de universiteit van Leiden.
Binnen de Raad van Bestuur zal de heer Eulderink zich in het bijzonder gaan bezighouden met LNG, Procurement, Veiligheid, Operational Efficiency en Duurzame Ontwikkeling.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 79 terminals met een opslagcapaciteit van 27,7 miljoen cbm in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.