CWS-boco Nederland en Simavi helpen Nepalezen aan veilig drinkwater

22/12/2009 08:45

CWS-BOCO

CWS-boco Nederland BV en Simavi ondertekenden op 18 december 2009 een verklaring dat beide organisaties een partnership aangaan voor de komende drie jaar. CWS ondersteunt hiermee de missie van Simavi om vrouwen in gemarginaliseerde gebieden in staat te stellen om de gezondheid van henzelf, hun families en de gemeenschap waarin zij leven te bevorderen. CWS doneert de komende 3 jaren een vast bedrag van

20.000 euro. Voor 2010 is deze bijdrage bestemd voor het water en gezondheidsprogramma van Friends Services Council, dat gerealiseerd wordt in het district Rupendehi in Nepal.

Simavi is een internationale gezondheidsorganisatie die vindt dat iedereen recht heeft op een goede gezondheid. In de armste ontwikkelingslanden richten zij zich met name op de gezondheid. Dit doen zij via de moeders, omdat die een sleutelrol spelen in hun familie. Simavi zorgt o.a. voor veilig drinkwater en goede hygiëne, een gezonde zwangerschap en de gezondheid van hun kinderen. Ook geven zij moeders de kennis die ze nodig hebben om ziektes te voorkomen. Samen met lokale organisaties biedt Simavi directe en praktische steun.

Fijne club

Rob Boele, director Sales & Marketing CWS-boco: 'de sympathie voor Simavi is met de jaren gegroeid. o.a. door de CWS medewerkers er bij te betrekken. Het is prettig een duidelijk beeld te hebben van het project dat je steunt. Daarnaast weet je dat de inzet van lokale arbeiders aldaar op langere termijn bijdraagt aan de economie. Het resultaat is daardoor inzichtelijk voor alle betrokkenen. Daarnaast past Simavi's focus op schoon water en sanitatie heel goed bij een organisatie als de onze.'

Synergie

De samenwerking tussen Simavi en CWS-boco kan ook breder kan worden ingevuld. Dat kan zowel op het gebied van communicatie, fondsenwerving, het betrekken van klanten en medewerkers, als het uitwisselen en inzetten van kennis en expertise etc. CWS en Simavi stellen jaarlijks in overleg één of meerdere concreet omschreven programma's vast. Er zal tussentijds regelmatig worden gerapporteerd over de voortgang van het project.





http://www.cws-boco.nl