Politie Gelderland-Zuid

Twee jongens aangehouden voor vechten

Nijmegen, 22-12-2009 o Maandagmiddag zijn een 16 en een 17-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer, een 62-jarige Nijmegenaar, deed aangifte.

Agenten werden naar het wijkcentrum aan de Couwenbergstraat gestuurd. Daar zou worden gevochten. Ter plaatse werden zij door enkele personen aangesproken. Ook werden de 16 en 17-jarige jongen aangewezen als de vechtersbazen.

De twee jongens maakten deel uit van een grotere groep. Het groepje jeugd zou zich regelmatig ophouden bij het wijkcentrum en mensen lastigvallen. Zo ook gisteren. De 62-jarige man zag bij het wijkcentrum dat een ouder echtpaar en een moeder met een kind op de slee, werden lastig gevallen door het groepje jongens. Toen de moeder hier wat van zei, kreeg ze nog een sneeuwbal in haar gezicht.

Door deze consternatie kwamen er wat mensen uit het wijkcentrum naar buiten en gingen zich er ook mee bemoeien. Dit liep uit op een handgemeen en er werd met van alles gegooid. Ook zou er met een verkeersbord zijn gegooid door één van de jongeren. De 62-jarige Nijmegenaar werd hierdoor tegen zijn hoofd geraakt. Beide vechtersbazen zijn meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek en zal proces-verbaal opmaken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (14)

Laatst gewijzigd 22-12-2009 8:41 | © Regio Gelderland-Zuid |