Ingezonden persbericht


Boehringer Ingelheim

Europese Commissie: bloeddrukverlager telmisartan ( Micardis®) reduceert cardiovasculaire morbiditeit

Alkmaar, 14 december 2009 - De Europese Commissie heeft telmisartan, als eerste in zijn klasse, goedkeuring gegeven voor uitbreiding van het label met de volgende indicatie:

"Vermindering van cardiovasculaire morbiditeit bij patiënten met:
. doorgemaakte hart- en vaatziekten
of

. diabetes mellitus type 2 met aangetoonde eindorgaanschade"

Cardiovasculair risico management (CVRM) heeft in 2009 veel aandacht gekregen. Zo verscheen er dit jaar de eerste Zorgstandaard CVRM waarin een grotere rol van de CVR patiënt staat beschreven. Ook op het cardiovasculaire behandelvlak zijn er nieuwe risico reducerende inzichten en bewijzen. De indicatie voor telmisartan is uitgebreid omdat telmisartan patiënten die bekend zijn met HVZ een aanzienlijke relatieve risico reductie kunnen verwachten. Dit is ongeacht de bloeddruk. Vaak krijgen deze patiënten al middelen als statine en acetylsalicylzuur.

Wetenschappelijke onderbouwing
De goedkeuring van de Europese Commissie is gebaseerd op een studie van de resultaten van verschillende klinische onderzoeken waaronder het ONTARGET onderzoek waaraan 25,620 patiënten hebben deelgenomen1. Dit laatste onderzoek bevestigde dat telmisartan de enige behandelingsoptie is binnen de klasse van AII antagonisten die bewezen cardiovasculaire bescherming biedt aan hoog risico patiënten 1-2.

Cardiovasculaire ziekten
Wereldwijd zijn cardiovasculaire ziekten verantwoordelijk voor bijna één op de drie sterfgevallen. Daarmee is het de nummer één doodsoorzaak3. In Europa veroorzaken cardiovasculaire ziekten bijna de helft van alle sterfgevallen (48%)4. In Nederland is dit 29% bij de vrouwen en 30 % bij de mannen. Elk jaar krijgen meer dan 200.000 mensen een beroerte. Van deze groep zijn er ruim 70.000 mensen die permanente beschadiging aan de beroerte overhouden5.


- einde -

Voor additionele informatie kunt u contact opnemen met Joppe Hendriks: Mail: joppe.hendriks@boehringer-ingelheim.com
Telefoon: 06 - 2959 1109

Achtergrondinformatie

Boehringer Ingelheim is een van de 20 grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Ingelheim, Duitsland. Het bedrijf opereert wereldwijd met 138 kantoren in 47 landen met 41.300 werknemers. Sinds de oprichting in 1885, is het onafhankelijke familieconcern toegespitst op onderzoek, ontwikkeling en marketing van nieuwe producten met een hoge therapeutische waarde voor mens en dier. In 2008 had Boehringer Ingelheim een omzet van 11,6 miljard euro, waarvan 1/5 geïnvesteerd werd in het grootste segment Prescription Medicines aan research en development.

Bezoek www.boehringer-ingelheim.nl voor meer informatie.

Referenties

1. The ONTARGET Investigators. Telmisartan, ramipril, or both in patients at high risk for vascular events. N Eng J Med.2008;358:1547-1559.
2. The TRANSCEND Investigators 2008. Effects of the angiotensin-receptor blocker telmisartan on cardiovascular events in high-risk patients intolerant to angiotensin-converting enzyme inhibitors: a randomized controlled trial. The Lancet 2008;372:1174-1183.
3. World Health Organization, Fact Sheet 317: Cardiovascular Diseases September 2009. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/index.html. Accessed October 2009.
4. European Heart Network - CVD Statistics. http://www.ehnheart.org/content/sectionintro.asp?level0=1457 Accessed October 2009.
5. RIVM, nationaal kompas volksgezoendheid, 2003 http://www.rivm.nl/vtv/object_class/kom_beroerte.html Accessed November 2009. -----------------------

Persbericht