Ingezonden persbericht


Klassieke Top 1000 Aller Tijden
Classic FM-luisteraar kiest 'Pianoconcert no. 5' van Beethoven als nummer 1

Naarden, 22 december 2009| Van tweede kerstdag tot en met 1 januari 2010 zendt Classic FM de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' uit. Deze lijst met de duizend populairste klassieke werken is samengesteld aan de hand van de stemmen van de luisteraars van Classic FM. Dit jaar is het 'Pianoconcert no. 5' van Beethoven gekozen als de nummer 1 van de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden'.

Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: "Opvallend dat de luisteraar al voor het tweede jaar Beethovens Vijfde Pianoconcert op nummer 1 heeft gezet. In de jaren daarvoor eindigden Bach of Mozart altijd op de eerste plaats. Natuurlijk zijn zij, net als de andere grote componisten ook vertegenwoordigd in de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. Dat wordt dus een week lang genieten! Een betere manier om het jaar mee af te sluiten kan ik me niet voorstellen."

Top 3 Klassieke Top 1000 Aller Tijden

1 Beethoven Pianoconcert no.5

2 Ravel Boléro

3 Vivaldi 'Lente' uit De Vier Jaargetijden

Het volledige overzicht van de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' is vanaf 24 december te downloaden als PDF van Classicfm.nl.

Kerstprogrammering
Op Kerstavond verzorgt Classic FM van 19.00 tot en met 21.30 uur een integrale uitzending van het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach. Het betreft een opname van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven. Op eerste kerstdag zendt Classic FM de hele dag uitsluitend licht klassieke kerstmuziek uit. Op tweede kerstdag is de Klassieke Top 1000 Aller Tijden vanaf 7.00 uur te beluisteren op het radiostation. Deze uitzending vult de laatste week van het jaar en eindigt op Nieuwjaarsdag.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne. Voor meer informatie zie Classicfm.nl

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group.



Ingezonden persbericht