Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Parnassia Bavo Groep onderdeel Indigo
Indigo breidt dienstverlening uit naar Zuid-Holland

Utrecht, 22 december 2009 - De Parnassia Bavo Groep gaat vanaf 1 januari 2010 in de regio Haaglanden werken volgens de Indigo formule. Daarmee is de Parnassia Bavo Groep de volgende instelling die het Indigoconcept omarmt. Indigo biedt een combinatie van kortdurende behandeling, voorlichting, cursussen en internethulp in de eerstelijn. Indigo blijkt in staat mensen sneller en beter zorg te bieden en wachtlijsten terug te dringen.

Indigo biedt een nieuwe aanpak die helpt de mentale volksgezondheid te verbeteren, de toestroom naar de tweedelijn te beperken en daarmee de kosten beheersbaar te houden. Indigo kent geen wachtlijsten en werkt dichtbij mensen die hulp nodig hebben. In de huisartsenpraktijk, maar ook op buurthuizen en op scholen. Indigo is er voor mensen van alle leeftijden en met diverse klachten: bijvoorbeeld somberheid, stress, burn-out, angst, eenzaamheid, eet-, gedrags-, opvoedings- of relatieproblemen. Indigo hanteert een oplossingsgerichte werkwijze die uitgaat van de eigen kracht van cliënten.

Parnassia Bavo Groep
Indigo is een initiatief waarin zes ggz-instellingen sinds het voorjaar van 2008 hun krachten bundelen: Altrecht (Utrecht), Dijk en Duin (Noord-Holland), Emergis (Zeeland), Meerkanten (Flevoland en Veluwe), GGZ Drenthe en De Gelderse Roos (Gelderland). Na de fusie van Dijk en Duin met de Parnassia Bavo Groep wordt de dienstverlening van Indigo nu uitgebreid naar Zuid-Holland.

Indigo Service Organisatie
De regionale Indigo organisaties worden ondersteund door de landelijke Indigo Service Organisatie. Deze staat borg voor de kwaliteit van de behandelprogramma's, draagt zorg voor innovatie en opleiding en helpt bij de bedrijfsvoering. Met wetenschappelijk onderzoek maakt Indigo Service Organisatie de resultaten van de behandelingen door Indigo transparant.