Persbericht

Unit 4 Agresso introduceert nieuwe versie financiële software CODA voor retailers

~ Vernieuwende mogelijkheden in versie op gebied van bulk factuurafstemming, workflow en aanpassingsfaciliteiten ~

Sliedrecht, 22 december 2009 - Unit 4 Agresso introduceert versie 11.3 van de financiële software CODA-Financials. De nieuwe versie is speciaal ontworpen is voor (middel)grote retailketens, maar is ook geschikt voor organisaties in andere markten en sectoren.

Met meer dan 2.800 klanten en installaties wereldwijd staat CODA-Financials bekend om zijn mogelijkheden voor (internationale) financiële verslaglegging en -analyse. Door de LINK-architectuur integreert de software naadloos met alle soorten bedrijfssoftware; gebruikers kunnen hierdoor blijven bouwen op de waarde van hun bestaande bedrijfssoftware behouden en tegelijkertijd meerwaarde verkrijgen door de inzet van geavanceerde financiële support-mogelijkheden. Dat is met name waardevol voor bedrijven in sectoren die aan veel technologische verandering onderhevig zijn, bijvoorbeeld door fusies en overnames, veranderende bedrijfsmodellen of geografische uitbreiding of krimp.

CODA-Financials 11.3 is in de eerste plaats gericht op de retail-sector. Door de combinatie van cash- en kredietrestricties is deze sector hard geraakt door de recessie. De nieuwe versie van CODA-Financials is ontworpen om retailers kosten te besparen. De oplossing wordt in het Verenigd Koninkrijk al gebruikt door 25 tot 30 procent van de grootste retail/winkelketens en is hard op weg om nieuwe markten te veroveren.

Unit 4 Agresso heeft samen met vooraanstaande CODA-gebruikers uit de retail-sector een interactieve lijst gemaakt van die functionaliteit die helpt om hun meest urgente zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

De nieuwe mogelijkheden van 11.3 zijn onder meer:


- Factuur matchen op basis van dual line level en hoeveelheden: gebruikers kunnen grote aantallen openstaande rekeningen registreren, opsporen, rapporteren en afstemmen op basis van verschillende formaten


- Group level balancing - een vernieuwende methode om zeer hoge volumes facturen af te stemmen


- Persoonlijke aanpassingsmogelijkheden: gebruikers kunnen hiermee hun bedrijfsprocessen stroomlijnen door het creëren van schermen, acties en activiteiten die passen bij het werk dat ze moeten doen, op de manier waarop ze het moeten doen;


- De eliminatie van aparte inkoopsoftware bespaart geld en tijd, doordat een add-on procurement systeem niet meer noodzakelijk is.

"CODA staat bekend om zijn krachtige financiële analyse- en rapportagemogelijkheden en zijn flexibiliteit en geavanceerde integratiemogelijkheden", zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij Unit 4 Agresso. "Wat deze release extra speciaal maakt, is dat we onze ervaring in deze verticale markt en kennis van onze klantengroep goed hebben kunnen omzetten in een sterke oplossing, voor een markt die het afgelopen jaar veel last heeft gehad van zwaar weer."