Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant wijst
E 213.475,- toe.

's-Hertogenbosch, 22 december 2009. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft 62 culturele activiteiten met een financiële bijdrage gehonoreerd. Aan deze projecten is E 182.950,- toegekend.

In de vergadering van december heeft het bestuur ook besluiten genomen over de toekenningen uit het Cultuur Amateurfonds Brabant voor een bedrag van E 30.525,-.
Het Cultuur Amateurfonds is een fonds op naam van de provincie Noord- Brabant.
Dit brengt het totaal op E 213.475,- aan toekenningen.

In de vierdekwartaal ronde van 2009 is er aan een breed scala van culturele projecten en organisaties een bijdrage toegekend.

De Stichting Kaaiendonks Carnavalsmuseum heeft een bijdrage van E 3.500,- gekregen voor het publiceren van een jubileumboek. Het wordt een boek met daarin de geschiedenis van het carnaval in Kaaiendonk tot in de 19e eeuw, interviews met carnavalsvierders vanaf het eerste uur en de sfeer en het tijdbeeld die de eerste carnavalsvieringen vast leggen. Het wordt een kijk-, lees en naslagwerk. Het boek wordt in februari 2010 gepresenteerd

Voor de aankleding van een tentoonstelling in het bezoekers centrum van het kruisherenklooster van Sint Agatha (gemeente Cuijk) is een bedrag van E 5.000,- toegekend aan de stichting Erfgoed Nederlands Kloosterleven. Het kruisherenklooster van Sint Agatha is het oudst bewoonde klooster van Nederland, het enige klooster dat vanuit de middeleeuwen (1371) tot op heden in functie is. Sinds 2006 is in het klooster tevens het Erfgoedcentrum voor Nederlands Kloosterleven gevestigd, waarin meer dan 90 merendeels Brabantse kloostergemeenschappen participeren.
De tentoonstelling informeert de bezoekers over het kloostercomplex, de klooster geschiedenis van Nederland en de bijdrage van kloosterlingen aan de opbouw van de samenleving in onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijk werk. Aan de hand van audiovisuele middelen, maquettes en multimedia. De tentoonstelling staat gepland in april 2010 tijdens het museum weekend.

Er is een bijdrage van E 1.500,- toegekend aan de stichting Robfest voor de organisatie van een muziekfestival op 19 juni 2010. Dit is een festival met als doel beginnende bands uit Brabant een kans te geven op het podium. Dit in de eerste plaats om hun muziek aan een groter publiek ten gehore te brengen, maar daarnaast ook om ze te laten zien wat er zoal bij komt kijken.
De organisatoren vinden het ook belangrijk dat mensen uit de regio op een gemakkelijke manier kennis kunnen maken met de vele muziekstromingen die beginners en gevorderden in de regio Eersel beoefenen.

Meer informatie: