Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Amsterdam, 22 december 2009

I amsterdam Card 2010 biedt bezoekers meer voordeel voor zelfde prijs Amsterdamse kaart uitgebreid met attracties in Metropoolregio

De I amsterdam Card 2010 die vanaf 1 januari verkrijgbaar is, biedt bezoekers komend jaar voor dezelfde prijs een aantal extra's. De Amsterdamse city card is uitgebreid met diverse attracties in de Metropoolregio zoals het Cobra Museum in Amstelveen en Varen op de Zaan en het Bakkerij Museum op de Zaanse Schans. Nieuw is ook de gratis toegang tot het Persmuseum in Amsterdam.

Dankzij de medewerking van musea en attracties is Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) er in geslaagd de prijs van de kaart voor komend jaar niet te verhogen. Deze kost voor 24, 48 of 72 uur respectievelijk E 38, E 48 of E 58. Houders van de I amsterdam Card hebben vrij toegang tot de 28 belangrijkste musea van Amsterdam en twee in de regio, alle bus- tram- en metrolijnen van het GVB en een rondvaart door de grachten. Daarnaast krijgen bezoekers 25% korting op tal van andere attracties en restaurants. Daarom is het geen wonder dat de I amsterdam Card binnen een aantal jaren is uitgegroeid tot een regelrechte hit bij bezoekers uit binnen- en buitenland.

Voordeel kan oplopen tot meer dan 125 euro

Andere voordeeltjes zijn bijvoorbeeld een 'give away' in warenhuis De Bijenkorf, 50% korting op het parkeren bij P&R bij Amsterdam ArenA, Zeeburg en Sloterdijk. Een korting van 25 procent geven House of Bols, het Concertgebouw op 'last minute' kaartjes, het Muziekgebouw aan 't IJ op geselecteerde concerten, het Filmmuseum op filmvertoningen en Gilde Amsterdam op stadswandelingen. Bij aanschaf van een I amsterdam Card kan het voordeel voor bezoekers oplopen tot meer dan 125 euro per persoon. Bij de kaart hoort een kleurrijk boekje van 136 pagina's in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans met daarin de Card en het openbaar vervoersbewijs voor 24, 48 of 72 uur. De I amsterdam Card is verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen van het ATCB in Amsterdam en regio, Gemeente Vervoerbedrijf (GVB), buitenlandse touroperators, diverse Amsterdamse hotels en deelnemende musea en bedrijven. Op Internet kan de Card worden besteld via www.iamsterdamcard.com en diverse sites van reisorganisaties. De I amsterdam Card is geldig van 1 januari tot en met 31 december 2010.



Ingezonden persbericht