Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 22 december 2009

Gezondheidsspreekuur door de wijkverpleegkundige

Moet ik met dit wondje naar de huisarts? Hoe vraag ik aanpassingen aan? Hoe verzorg ik mijn dementerende partner? Gebruik ik de medicijnen zoals het moet? Met deze en andere vragen kunnen ouderen terecht op het Gezondheidsspreekuur van de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG)

Op onderstaande locaties heeft de Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland een Gezondheidsspreekuur. Ouderen met vragen op het gebied van gezondheid, welzijn, ziekte en zorgverlening kunnen hier terecht. De wijkverpleegkundige geeft antwoord op vragen over gezondheid in het algemeen, ziektes, slaapproblemen, voeding, incontinentie, verschillende hulpmiddelen, verzorging van partner en over zorgvoorzieningen. Indien nodig kan worden doorverwezen naar de huisarts. Uit ervaringen met bezoekers blijkt dat zij tevreden zijn en veel baat hebben bij de adviezen en instructies van de wijkverpleegkundige. Er zijn geen kosten aan verbonden en een afspraak maken is niet nodig. Het spreekuur op de locatie Waalstaete is voor iedereen maar kan ook in het Turks worden gehouden.

Het spreekuur in Arnhem is:

- elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur in Serviceflat Elderveld, Gorinchemstraat 50 in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Arnhem - elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur in Serviceflat Jan Hoving, Vlaardingenweg 399 in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Arnhem - elke dinsdag van 9.00 - 12.00 uur in 'Waalstaete', Waalstraat 34 in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (ook mogelijk in de Turkse taal) - elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in 'Steunpunt 't Altevelt', Lisztstraat 11.
- elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur in woonvoorziening 'Aerenheem', G.A. van Nispenstraat 100

Het spreekuur in Heelsum in samenwerking met Mensen Vrij Leven is: - elke maandag van 11.00-12.00 in Vilente 'Heidestein', Bart Crumstraat 18.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland, telefoon: (026) 376 22 22

|

Ingezonden persbericht