Rabobank Nederland

Published: 11:52 22-12-2009 /Source: Rabobank /AEX: Rabobank /ISIN: - Rabobank bereikt overeenstemming met Stichting WPC

Rabobank heeft overeenstemming met Stichting WPC bereikt over een regeling voor alle klanten met een OpMaat Hypotheek-C. Uitgangspunt is dat de Aanbeveling van de Ombudsman gaat gelden voor alle klanten met een OMH-C. Daarnaast is een regeling voor zogenaamde schrijnende gevallen overeengekomen. Met dit akkoord wordt de Aanbeveling van de Ombudsman nu dus op alle (ca. 200.000) OpMaat Hypotheek-C klanten van toepassing.

De Ombudsman Financiële Dienstverlening heeft op basis van een aantal klachtdossiers geconstateerd dat de Rabobank in de periode tot en met 1 oktober 2000 niet voldoende duidelijk is geweest over onttrekkingen aan het spaardeel. Eerder besloot de Rabobank om de groep klanten met een OpMaat Hypotheek-C waarvan de verzekeringsdekking is ingegaan op of voor 1 oktober 2000 op basis van de Aanbeveling van de Ombudsman te vergoeden.

De bereikte overeenstemming met Stichting WPC leidt er toe dat straks circa 200.000 klanten met deze hypotheekvorm in aanmerking komen voor de regeling conform de Aanbeveling van de Ombudsman. Daarnaast is met WPC een akkoord bereikt over een zogenaamde schrijnende gevallen regeling. Deze geldt voor de komende 5 jaar. Een nog te vormen commissie, bestaande uit leden benoemd door Rabobank, WPC en een onafhankelijke voorzitter, zal gaan uitwerken welke klanten hiervoor in aanmerking komen.

De Rabobank zal alle klanten met een OpMaat Hypotheek-C benaderen. Deze klanten hoeven dus zelf geen actie te ondernemen. De Rabobank zal hen begin 2010 informeren. De klanten die in aanmerking komen voor een vergoeding, ontvangen deze later in dat jaar. Informatie is terug vinden op www.rabobank.nl/opmaathypotheek.

Voor vragen: Persvoorlichting Rabobank Groep