Ingezonden persbericht


Persbericht: 22 December 2009

APM Terminals Rotterdam verwelkomt
UASC als nieuwe klant

Rotterdam, - Met het binnenlopen van het 6800 TEU containerschip Mayssan in de wekelijkse AEC2 Azië Europa Container Service verwelkomde APM Terminals Rotterdam recent de eerste aanloop van een schip van United Arab Shipping Company. Naar verwachting zal de twintigste grote containerrederij ter wereld jaarlijks meer dan 100.000 TEU overslaan bij APM Terminals Rotterdam.

"We zijn verheugd dat UASC er in deze moeilijke economische tijden voor heeft gekozen haar klanten te bedienen via APM Terminals Rotterdam." aldus managing director Hans van Kerkhof, die de kapitein van de Mayssan ter gelegenheid van de eerste UASC aanloop een plaquette aanbood. "We zien er naar uit om operationeel gezien de hoogste kwaliteit aan UASC te leveren en hen bij te staan in het verder ontwikkelen van hun markt aandeel."

UASC (United Arab Shipping Company) is in 1976 gezamenlijk opgericht door zes aandeelhouders uit de Arabische Golf (Bahrein, Irak, Koeweit, Qatar, Saoedie Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten). Het hoofdkantoor is gevestigd in Koeweit met een corporate kantoor in Dubai. UASC heeft een vloot van 40 schepen en heeft meer dan 192.000 containers in beheer.

Met een jaarlijkse overslag van 2.6 miljoen TEU is APM Terminals Rotterdam een van de grootste containerterminals in Europa en een van de grootste in het wereldwijde netwerk van APM Terminals. APM Terminals Rotterdam kreeg onlangs het predikaat 'groen' dankzij de door windenergie opgewekte elektriciteit voor haar containerkranen en andere terminal operaties.


- EINDE -

APM Terminals
APM Terminals exploiteert een wereldwijd netwerk van 49 terminals, strategisch gepositioneerd in havens in 32 landen. Het bedrijf biedt essentiële haveninfrastructuur voor de internationale transportsector en de wereldeconomie. APM Terminals werkt nauw samen met handelspartners om kosten te reduceren, operational excellence te leveren en wereldwijd markttoegang te verbeteren. Tevens vindt er nauwe samenwerking plaats met overheden. Elk land ter wereld streeft toegang na tot een concurrerend havensysteem om haar nationale en regionale concurrentiekracht te waarborgen. Voor logistieke professionals speelt het wereldwijde netwerk een belangrijke rol in supply chain management waarbij locatie, capaciteit, flexibiliteit en efficiency nauw verbonden worden aan het welslagen van ketenlogistiek (port centre logistics). Meer informatie is te vinden op: www.apmterminals.com Hoge resolutie foto's van een van de terminals van APM Terminals zijn op te vragen bij Thomas.H.Boyd@apmterminals.com