Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Kerstvakantie 2009 in Natura Docet
Kattenknutselmiddag, Kiekkast poppentheater en Kinderlezing over Darwin - 22 - 30 december 2009



Natura Docet

Op bijna alle dagen dat het in de Kerstvakantie geen weekend of feestdag is worden er in Natura Docet activiteiten speciaal voor de kinderen georganiseerd. Omdat nog tot en met 10 januari 2010 de tentoonstelling 'Katten, groot en klein' te zien is spelen katten de hoofdrol.

KattenKindermiddag

* 22-24 -29 december, 13.30 uur.
Kindermiddag over katten. Kattenverhalen, kattenquiz, katten uit brooddeeg maken en kattengrime. Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Jongere kinderen kunnen helaas niet deelnemen, mits de ouders bij hen blijven om te helpen. Om mee te doen betaal je ¤ 3,50 (entree 2,50 en 1 euro extra). Het programma duurt van 13.30 - 15.00 uur.

* 23 december, 13.30 uur:
Het dierenbos is in rep en roer, want heksje Eucalypta is weer aan het toveren. Wat zou de kat van Jan Klaassen en Katrijn daar mee te maken hebben? Om te weten hoe dit avontuur afloopt moet je naar Poppentheater Kiekeboe in Natura Docet komen. Breng vriendjes en vriendinnetjes, pappa's en mamma's, opa's en oma's mee want het belooft heel erg spannend te worden! De voorstelling, geschikt voor kinderen tussen de 4-9 jaar, wordt gegeven om 13.30 uur. Aan het eind worden de kinderen als koddige kat of poezelige poes gegrimeerd. De voorstelling duurt 45 minuten. De kosten zijn de entree voor het museum en 1 euro extra.

Darwin voor kinderen en hun ouders

* 30 december, 13.30 uur
In Engeland worden in de Kersttijd op universiteiten en in musea de 'Christmas lectures' gegeven. Hoogleraren en conservatoren geven lezingen speciaal voor kinderen over hele moeilijke onderwerpen. Maar, natuurlijk wel zo dat iedereen het snapt. In Natura Docet zal Dr. Eric Mulder, de conservator en paleontoloog van het museum een lezing voor kinderen en hun ouders over Darwin en de evolutie geven. Hij legt uit hoe de ontwikkeling van het leven op aarde in elkaar zit en geeft daarbij natuurlijk extra aandacht aan de dinosauriërs. Absoluut geschikt voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of zeven en wie weet wint een van hen de moderne versie van de dino die na afloop verloot wordt...

Tentoonstellingen

MIJN TOPSTUK
De keuze van kinderen en Midas Dekkers uit het depot van Natura Docet t/m 28 februari 2010

Tijdens de herfstvakantie 2009 hebben kinderen uit het depot van Natura Docet hun favoriete voorwerp gekozen. Hun eigen topstuk. Om te kunnen kiezen hebben de kinderen goed naar de dieren en stenen moeten kijken. Ook Midas Dekkers heeft zo een ronde door Natura Docet gemaakt en zijn topstukken uitgekozen. In een reizende tentoonstelling gemaakt door Kunst Cultuur Overijssel is zijn keuze te zien geweest. Nu zijn de kasten met voorwerpen en de teksten die hij schreef bij zijn keuze weer 'thuis' gekomen in Denekamp en gecombineerd met de keuze van de kinderen. Een kleine catalogus met foto's en teksten van Midas Dekkers begeleidt de tentoonstelling.

Katten, groot en klein
Nog tot en met 10 januari 2010 tentoonstelling over de kattenfamilie. Van de Europese huiskat tot en met tijgers, leeuwen en de ocelot.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uurr / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree
Volwassenen ¤¬ 5 0-4 jaar gratis 4-15 jaar ¤ 2,50 Museumkaart gratis


Noot voor redacties
Aan de redactie /