Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 16 december 2009

Stormseizoen bij de Maeslantkering

Hoek van Holland - Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is een leuk en boeiend informatiecentrum over de Europoortkering, de Maeslantkering in het bijzonder en over waterbeheer in Zuid-Holland. In de kerstvakantie organiseert het Keringhuis een Wind Workshop en zijn er extra rondleidingen. Tijdens de Wind Workshop leren kinderen wat wind is en gaan ze zelf meten hoe hard het waait bij de Maeslantkering. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.

Wind Workshop

Van 1 oktober tot 15 april is het stormseizoen in Nederland. Dit is de periode in het jaar dat het zo hard kan waaien, dat de waterstanden te hoog worden en de Maeslantkering zijn deuren moet sluiten. Maar wat is wind eigenlijk? En hoe kan je meten hoe hard het waait? Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen meedoen aan een workshop over wind en zelf een windmeter maken. Natuurlijk gaan ze daarna buiten met hun eigen windmeter meten hoe hard het waait bij het de Maeslantkering!

De Wind Workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen 2 euro per persoon, inclusief een glas limonade. Reserveren wordt aangeraden, want vol = vol! Meedoen aan de Wind Workshop kan op 22, 23, 28, 29 en 30 december om 13.30 uur. Meer informatie en reserveren: kijk op de website, bel of stuur een email.

Extra Rondleidingen
Tijdens de kerstvakantie zijn er extra rondleidingen voor jong en oud. De rondleidingen starten met een film over de Maeslantkering. Vervolgens wordt uitgelegd hoe we ervoor zorgen dat Zuid-Holland niet overstroomt en hoe de Maeslantkering precies werkt. Als afsluiting bezoeken we het buitenterrein en kunnen de deelnemers de grootsheid van de Maeslantkering van dichtbij ervaren. Kijk voor de tijden op de website www.keringhuis.nl of bel 0174-511222 voor meer informatie en reserveringen. De rondleiding duurt anderhalf uur en de kosten bedragen 3,70 euro per volwassene en 1,75 euro per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren wordt aangeraden, want het maximum aantal deelnemers is beperkt.

Toegang gratis en iedere dag geopend

In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Openingstijden Keringhuis: ma-vrij 10.00-16.00, za-zon/feestdagen 11.00-17.00. Het Keringhuis is gesloten op 25 en 31 december en 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit is in het winterseizoen geopend in de weekends en tijdens de kerstvakantie. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139 / havennummer 882 / 3151 XL Hoek van Holland

T 0174 - 511 222 E info@keringhuis.nl I www.keringhuis.nl