2,5 miljoen euro subsidie voor oproep ondernemerschap

22/12/2009 13:31

Vlaamse Overheid

De motoren van de Vlaamse economie zijn de huidige en toekomstige ondernemers. Vlaanderen heeft nood aan meer en sterkere ondernemers. De Vlaamse overheid wil daarom projecten steunen die tot doel hebben attitudes, competenties en vaardigheden ter stimulering van de ondernemingszin aan te leren en te sensibiliseren over ondernemers, bedrijven en ondernemerschap.

Belangrijke uitdagingen voor de ondernemers in Vlaanderen zijn de vergrijzing van het ondernemersbestand en de behoefte aan meer kmo's die snel groeien en internationaal doorgroeien. Daarom besliste Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, op 15 december 2009 om een nieuwe oproep te lanceren met als specifieke beleidsaccenten "Continuïteitsmanagement met specifieke aandacht voor overdracht/overname van ondernemingen" en "Groei". Het budget voor deze oproep bedraagt 2.500.000 euro.

Projectvoorstellen kunt u indienen tot en met 12 maart 2010 om 12 uur. De indiener kan tot 80% van zijn aanvaarde projectkosten terugbetaald krijgen (met een maximum van 200.000 euro per project).

Als de gesteunde projecten succesvol zijn, wil de Vlaamse overheid in ruil voor de steun de resultaten en concepten gebruiken voor de ontwikkeling van haar beleid.

Doe mee aan de oproep en draag bij tot de realisatie van 'de open ondernemer' van Vlaanderen in actie. De 'open ondernemer is één van de doorbraken die een grote stap voorwaarts betekenen voor Vlaanderen naar de realisatie van de doelstelling van het Pact 2020. Meer informatie hierover op www.vlaandereninactie.be .

Meer informatie over de oproep ondernemerschap vindt u op www.vlaanderen.be/oproepondernemerschap .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel