Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 22 december  |
|2009                                              |


1. Goedkope koopwoningen
Sinds de start van de Stimuleringsregeling goedkope koopwoningen is aan 43 gemeenten subsidie verleend, waarmee bijna 4.500 goedkope koopwoningen gebouwd worden. Daarmee is bijna EUR 4,5 mln. van het beschikbare budget gemoeid. Hiermee is de provinciale ambitie om met deze regeling ruim 10.000 goedkope koopwoningen te realiseren, nog niet gehaald. GS informeren de statencommissie voor Ruimte en Milieu.

2. Flora- en faunawet
Ganzen, exoten (zoals de Nijlgans) en wilde zwijnen dreigen veel schade te gaan veroorzaken. Daarvoor is aanvullend beleid nodig. Dat is een van de conclusies uit de evaluatie van de 'Beleidsnota uitvoering Flora- en faunawet 2006'. Uit de evaluatie blijkt dat het flora- en faunabeleid van de provincie effectief is geweest en dat de sluiting van de jacht door winterse omstandigheden afgelopen jaar goed is verlopen. GS informeren de statencommissie voor Ruimte en Milieu.

3. Busroute in Udenhout ingekort
Op aanwijzing van de provincie is de busroute van lijn 9 in Udenhout ingekort in de nieuwe dienstregeling (van kracht sinds 13 december 2009). De vele verkeersdrempels en plateaus op de route veroorzaakten gebrekkig comfort en problemen met de rijtijden. Dat antwoorden GS op vragen van het Statenlid M. Erciya (SP).

4. Werkbezoek
Vertegenwoordigers van de land-en tuinbouworganisaties, natuur en milieuorganisaties, waterschappen, leden van provinciale staten en de commissaris van de koningin en de gedeputeerden Hoes, Jacobs en Van Heugten nemen deel aan een excursie naar Vlaanderen in het kader van de reconstructie. Het werkbezoek vindt plaats van 24 januari tot en met 27 januari 2010.

5. Begroting 2010
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten over de uitwerking van de besluiten van de statenvergadering van 20 november 2009. Die betreffen de uitwerking van de begroting in het zicht van ombuigingen en de takendiscussie. PS zijn akkoord met de financiële voorstellen voor 2010 en middelen voor 2011 kunnen alleen worden toegewezen na akkoord van PS, onder het voorbehoud van de uitkomsten van de takendiscussie. De provinciale organisatie moet over 2011 E23,3 miljoen inverdienen.

6. Onderzoeksplan 2010
Op grond van de provinciewet moet er onderzoek verricht worden naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beleid. Voor 2010 wordt er onderzoek verricht naar de integrale strategie milieu en de actualisatie van het beleidskader milieu, het evaluatie en monitoringssysteem van de visie openbaar vervoer 2006-2020, de integrale dorpsontwikkelingsplannen en de actualisatie van het grondstoffenbeleid. GS informeren de statencommissie voor Bestuur en Middelen, de commissie voor Beleidsevaluatie en de Zuidelijke Rekenkamer.

---- --