Heijmans N.V.

Heijmans verwerft opdrachten voor rijkswegen A2 en A58

Rosmalen - Heijmans en Rijkswaterstaat hebben vandaag de overeenkomst getekeend voor de realisatie van Spoedpakket E. Hiermee geeft Rijkswaterstaat aan Heijmans de opdracht voor het ontwerpen van drie wegverbredingsprojecten in Brabant en één in Limburg. De totale inschrijfsom voor dit pakket, bedraagt circa ¤ 180 miljoen. Op basis van de scores voor de prijs en de kwaliteit, is Heijmans als beste aanbieder uit de bus gekomen.

Het meest omvangrijke project (± ¤ 100 mln) is de reconstructie vaan de A2 tussen Maasbracht- Geleen ( project 17) in Limburg, over een traject van circa 18 kilometer. Daarnaast vindt er een ingreep plaats tussen Eindhoven en Den Bosch (project 19). De A2 wordt hier over een traject van circa 27 km, in twee richtingen omgebouwd van 2 rijstroken naar 3 rijstroken

De andere twee projecten zijn de verbredingen van de A2 Leenderheide - Valkenswaard (project 20) en de A58 Batadorp - Oirschot (project 27). Bij deze wegvakken worddt één hoofdrijbaan uitgebreid van 2 naar drie rijstroken.

Op dit moment is Heijmans actief op twee andere locaties op de A2, namelijk bij de Randweg Eindhoven en bij het traject Culemborg - Deil. Gerrit Witzzel, vice-voorzitter Raad van Bestuur Heijmans: Wij zijn bijzonder verheugd met de verwerving van de opdrachten. De werkzaamheden aan de Randweg Eindhoven zijn bijna afgerond. De succesvolle aanpak hiervan kan ook voor de A2 en A58 gehanteerd worden'

Heijmans heeft alle disciplines in huis om dit werk succesvol te kunnen realiseren. Heijmans Infra Geïntegreerde Projecten (HIGP) vormt de spil tussen al deze disciplines en borgt daarmee de integrale aanpak.

Bijzonder aan dit contract is dat voorbereiding en uitvoering uit elkaar zijn getrokken. In de huidige planning zullen de voorbereidingen van de werkzaamheden in januari 2010 gaan starten. De vier 'deelopdrachten tot uitvoering' worden naar verwachting in de loop van 2010 of begin 2011 aan Heijmans verstrekt, nàdat de planstudies zijn vastgesteld. Wat betreft de opleveringen is de huidige prognose dat de werkzaamheden aan de projecten Leenderheide - Valkenswaard een Batadorp - Oirschot waarschijnlijk in het voorjaar van 2011 gereed zullen zijn. De oplevering van de projecten Eindhoven - Den Bosch en Maasbracht - Geleen is geprognosticeerd voor respectievelijk eind 2012 en begin 2013.