Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 december 2009

Barbara Oerbekke en Linda Baake: 053-4555588

Achter het stuur met 3,19 promille Almelo
Maandag 21 december heeft de politie het rijbewijs van een man ingevorderd, omdat hij onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol een auto bestuurde.

Politie Twente kreeg rond 12.55 uur melding van een getuige die achter een slingerende automobilist over de Violierstraat in Almelo reed. De politie zag de betreffende bestuurder op de Fred van Eedenstraat rijden. Hoewel de agenten meerdere malen een stopteken gaven, werd hier geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk lukte het om de man staande te houden. De automobilist, een 38-jarige man uit Bentelo, was nauwelijks aanspreekbaar en een ademtest mislukte. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse wees 3,19 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2009064767)

Verdachte van 2 inbraken aangehouden Holten
De politie heeft vorige week vrijdag (18 december) een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden, omdat hij verdacht wordt van twee inbraken in een en dezelfde horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Holten.

De eerste inbraak bij de horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Holten werd in de nacht van 4 op 5 maart 2009 gepleegd. De horeca-eigenaar werd twee weken later, 20 maart 2009, opnieuw verrast door ongenode gasten. Beide keren werd een geldbedrag buit gemaakt.

Naar aanleiding van beide inbraken startte de politie een onderzoek. De Technische Recherche stelde sporen veilig en een 26-jarige verdachte werd verzocht. De politie heeft hem 18 december in Den Haag aangehouden. Hij werd direct overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij in verzekering is gesteld. Maandag 21 december is hij bij justitie voorgeleid en is hij door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld (09-031807)

Tasjesroof mislukt door kordaat optreden, getuigen gezocht Enschede
Op maandag 21 december heeft een dief geprobeerd een tas te stelen van een winkelende vrouw uit Enschede.

Maandagmiddag omstreeks 13.15 uur is een 78-jarige vrouw in de Toekomststraat in Enschede slachtoffer geworden van een poging tot diefstal. De vrouw liep met haar boodschappen van de supermarkt richting haar huis. Tussen de supermarkt en de G.J. van Heekstraat merkte ze dat een man haar tas probeerde te stelen. Ze pakte de hengsels van de tas vast en probeerde daarmee de tas los te rukken van de man. Toen dit niet gelijk lukte, heeft ze de man een trap gegeven. Hierop liet de man haar tas los en ging er lopend vandoor in de richting van de G.J. van Heekstraat.

De man zag er als volgt uit:
. Blanke huidskleur
. Ongeveer 1.85 meter
. Slank postuur
. Licht grijze muts, licht grijze sjaal . Blauwe jas

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van het voorval of de overvaller herkennen van het signalement. Deze mensen worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009064908)

Gehandicapte bejaarde beroofd van tas, politie zoekt getuigen Enschede
Aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede is op maandag 21 december een gehandicapte vrouw beroofd van haar tas, de politie zoekt getuigen.

Maandagavond 21 december omstreeks 21.15 uur kreeg de politie melding van een beroving. Een 65-jarige vrouw uit Enschede reed eerder die avond op haar driewieler naar huis. Toen ze net de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede was opgereden, zag ze dat een jonge man opeens haar tas uit het mandje van de driewieler pakte. Het slachtoffer besloot de dief, die wegfietste, achterna te fietsen. Op de Klomp werd de dader voor het laatst gezien waarop de vrouw een pand binnenging en de politie werd gewaarschuwd.

De dader had het volgende signalement: . Een man met een getinte/donkere huidskleur . Rond de 20 jaar
. Hij droeg een donker kort jack, donkere broek, een muts en een capuchon

De tas die is weggenomen is zwart van kleur en bevatte enkele persoonlijke spullen. Heeft u iets gezien van de beroving of herkent u de man van het signalement? Meldt u zich dan bij de politie. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009064939)

Oude hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van lekkages bij naastgelegen woningen werden op maandag 21 december delen van een oude hennepkwekerij aan de Willem Pijperstraat in Hengelo aangetroffen.

Op maandagavond 21 december omstreeks 19.00 uur werd een oude hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Willem Pijperstraat in Hengelo. Naastgelegen bewoners hadden last van waterlekkage. Een monteur, die ter plaatse was gekomen, wees de politie op de woning waar de bron van de lekkage zat. Daar trof de politie een ontmantelde hennepplantage aan. In de woning zijn op verschillende plaatsen onderdelen van een oude hennepplantage aangetroffen. De resten van de oude hennepplantage zullen in opdracht van de Officier van Justitie worden vernietigd. (2009064933)

Man wordt zwaar mishandeld, één verdachte aangehouden Delden
Een 52-jarige man uit Delden is maandagavond 21 december door een 4-tal knapen mishandeld.

Het slachtoffer, wonende aan de Weegbree in Delden, was thuis met zijn vrouw en dochter op de avond van de 21e december. In de loop van de avond gooiden een groep jongeren sneeuwballen tegen de ruit van de woning. De man was naar buiten gegaan en had een van de jongens vastgepakt. Hierop was tussen de jongeren en het slachtoffer geduw en getrek ontstaan. Tijdens deze worsteling werd hij meerdere malen met kracht in het gezicht geslagen. De man is met onbekend letstel naar het ziekenhuis gegaan.

De politie heeft een van de jongeren, een 16-jarige uit Delden, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. Wie de andere jongeren van het groepje zijn, wordt nog uitgezocht door de politie. (2009064968)

---- --