Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CCA opent vestiging in Veendam

Amsterdam, 20 december 2009 - Container Company Amsterdam (CCA), onderdeel van de Ter Haak Group, opent per 1 januari 2010 een vestiging in het Groningse Veendam. Met de vestiging op het terrein van Groningen Railport wil zij haar positie in Nederland versterken. CCA verwacht de Noord-Europese markt vanuit Veendam makkelijker te kunnen bedienen. Tegelijkertijd betekent de vestiging van CCA een mooie uitbreiding op de activiteiten van Groningen Seaport en InterModal Solutions (IMS), wat Groningen Railport een veelzijdiger terminal maakt.

Groningen Railport is een trimodale terminal (bereikbaar via spoor, weg en water), waar zowel containers als conventionele lading wordt verwerkt. De Ter Haak Group heeft bijna een eeuw ervaring met intermodaal goederenvervoer en de exploitatie van een multimodale terminal. In de Amerikahaven van Amsterdam worden inkomende en uitgaande containers gereinigd, gerepareerd en geïnspecteerd alvorens op transport te gaan. CCA wil de terminal in Veendam van een soortgelijk containerservicepunt als in Amsterdam voorzien. Een dergelijke faciliteit blijkt in Amsterdam een aanwinst voor rederijen, verladers en ontvangers. De verwachting is dat dat in Groningen niet anders zal zijn.

CCA is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte zeecontainers, reefers, cabins en offshore containers. Leverbaar in standaard lengten 2, 3, 6 en 12 meter en in diverse hoogtes, zoals 2,4, 2,6 en 2,9 meter. Vakkundig personeel zorgt in de eigen werkplaats dat de containers in perfecte staat worden afgeleverd. De containers kunnen op alle mogelijke manieren worden ingericht en uitgerust, afhankelijk van de wensen van de klant. Vanuit het kantoor aan de Spoorhavenweg in Veendam zal CCA met dit complete assortiment van containers het noorden van Nederland en de Duitse markt bedienen. Hierbij richt CCA zich niet alleen op de bouw, agrarische sector en olie- en gasindustrie, maar ook op particulieren.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Einde persbericht.

Noot voor de redactie (