Ingezonden persbericht


Kwik-Fit Nederland
Celsiusstraat 15
3846 BK Harderwijk

Harderwijk, 22 december 2009
Persbericht

3 x zoveel vraag naar winterbanden dan normaal
Winterweer zorgt voor run op (winter)banden

De winterse omstandigheden zorgen voor een run op (winter)banden en accu's. De automobilist neemt nu geen risico en wil zo snel noodzakelijk onderhoud uitvoeren. Autoservicebedrijf Kwik-Fit noteerde gisteren de drukste dag ooit in haar 30 jarig bestaan. Niet eerder werden zoveel automobilisten geholpen op één dag. De verkoop van banden is op dit moment 300% hoger dan normaal. Kwik-Fit heeft alle verloven ingetrokken zodat de vestigingen over maximale capaciteit beschikken om alle klanten, zowel privé- als lease auto's, zo snel mogelijk op weg te helpen. Kwik-Fit heeft tienduizenden winterbanden op voorraad in haar centraal magazijn.

Arjan van der Meer, manager klantenservice: "De sneeuw heeft voor een massale toestroom van klanten gezorgd. Een soortgelijke situatie deed zich eerder voor in november 2005, maar dit jaar overtreft alles. Gelukkig hebben we vorige week op tijd alle verloven ingetrokken en werken we keihard om alle automobilisten weer op weg te helpen. Immers, onze belofte 'binnen zonder afspraak' willen we ook nu waarmaken."

Bandenwebshop tijdelijk overbelast
"We zien ook dat het online kopen van banden en direct plannen van de montageafspraak steeds populairder wordt.", vervolgd van der Meer. "Gisteren noteerden we een record aantal bestellingen. Door de enorme vraag was onze online winkel gisteren zelfs tijdelijk overbelast. We direct direct de capaciteit vergroot om het extra aantal bezoekers op de site aan te kunnen. We verwachten dat de drukte voorlopig nog aanhoudt."



Ingezonden persbericht