Ingezonden persbericht


Amadeus en British Airways verlengen hun full-content overeenkomst met 3 jaar

Hoofddorp, 22 december 2009: Amadeus, een toonaangevende leverancier van technologie en distributie oplossingen voor de reis- en toerisme-industrie, en British Airways, de grootste internationale luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië, hebben een driejarige verlenging van hun content overeenkomst getekend. De vernieuwde overeenkomst garandeert full-content toegang voor Amadeus gebruikers over de hele wereld, waardoor reisagenten via Amadeus dezelfde tarieven krijgen als via de website van British Airways.

Ian Wheeler, VP, Marketing & Distribution van Amadeus: "We zijn verheugd om verdere stabiliteit te brengen in de reisdistributiemarkt. Amadeus streeft ernaar om het breedste aanbod van geïntegreerde content te bieden aan onze reisbureau partners. Onze klanten hebben ons verteld dat toegang tot complete content hun hoogste prioriteit is. Full-content overeenkomsten met maatschappijen als British Airways vormen een essentieel onderdeel van onze voortdurende missei - om onze klanten te voorzien van stabiliteit en een duidelijke planning op lange termijn."

John Mornement, hoofd van de verkoop en distributie van British Airways, verklaarde: "Amadeus is een vertrouwd en belangrijk distributiekanaal. We zijn blij dat we een overeenkomst hebben bereikt die Amadeus agenten wereldwijd toegang geeft tot onze tarieven en die onze distributiekosten vermindert."

Alle tarieven, schema's en inventaris van British Airways die via het Amadeus systeem beschikbaar gesteld worden, zijn hetzelfde als via alle directe of indirecte kanalen, distributie providers of website. Gebruikers van Amadeus houden toegang tot en de mogelijkheid om te boeken van tarieven en inventaris die de luchtvaartmaatschappij openbaar beschikbaar stelt via haar interne reserveringssysteem en consumentenwebsite, alsook via sites van derden. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland blijven de opt-in niveaus, die in 2007 door Amadeus werden gevestigd, ongewijzigd.


- Einde -


Ingezonden persbericht