Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ter Haak Logistics breidt capaciteit fors uit

Ter Haak Logistics (THL), onderdeel van de ter haak Group, vergroot per 1 januari 2010 haar capaciteit met een distributiecentrum van 18.000 m2. Het distributiecentrum ligt op het moderne bedrijventerrein Atlaspark in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Atlaspark heeft een gunstige geografische ligging in het zeehavengebied: 7 km van het centrum van Amsterdam, 15 kilometer ten noorden van luchthaven Schiphol en op een steenworp afstand van de eigen deep-, short sea- en binnenvaartterminal.

Het nieuwe distributiecentrum heeft een totale opslagcapaciteit van 33.000 palletplaatsen (vrije stapelhoogte van 10,5 m) en bestaat uit 1.855 m2 mezzanine met een vloerbelasting van 1.000 kg/m2, 500 m2 kantoorruimte, 58 m2 wasruimte. Bij de ontwikkeling is gekozen voor hoogwaardige materialen en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, zodat goederen goed geconditioneerd en veilig staan. Het distributiecentrum is geschikt voor (tussen)opslag van onder andere stukgoederen, bouwmaterialen en fijnmazige producten. Met de nieuwste verpakkingsmachines is het mogelijk inkomende goederen direct om te zetten in uitgaande goederen. De 25 dockshelters verhogen de mate van flexibiliteit en maken transport veel efficiënter.

Als haven- en logistiek bedrijf slaat de Ter Haak Group verschillende producten op voor verschillende klanten en neemt het gehele logistieke proces voor haar rekening. Dochterbedrijf THL heeft jarenlange ervaring met warehouse-activiteiten en verzorgt de distributie en douaneformaliteiten voor de verschillende ladingstromen. In de Amerikahaven beschikt de Ter Haak Group over een multimodale terminal met directe aansluitingen op deep- en short sea en achterlandverbindingen via de weg, binnenwater en spoor. De strategische ligging van de Ter Haak-bedrijven en de elkaar versterkende activiteiten maken het distributiecentrum vooral aantrekkelijk voor klanten die producten importeren voor afzet in Europa.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Noot voor de redactie (