Gemeente Utrecht

Inhaalslag inzamelen huisafval

De gemeente probeert de komende dagen de oorspronkelijke huisafvalinzameling van afgelopen maandag en vandaag langs binnenwegen alsnog uit te voeren. Als de weersomstandigheden en wegconditie het toelaten start de gemeente morgen met de inhaalslag. Kleine strooiwagens zijn vanmiddag gestart met het strooien van de binnenwegen. Dit betekent dat vanaf morgen, woensdag 23 december, de gemeente probeert de normale woensdaginzameling uit te voeren.

Op diverse plekken in Utrecht liggen niet opgehaalde zakken afval. Met de kerstdagen voor de deur zet de gemeente alles op alles om het achtergebleven vuilnis alsnog op te halen. Ondanks alle extra inspanningen en mankracht, kan de gemeente echter niet garanderen dat bij de inhaalslag van de vuilnis van maandag en dinsdag elke zak wordt verwijderd. De normale woensdaginzameling moet tegelijkertijd ook plaatsvinden.

Oproep
De gemeente vraagt bewoners om hun afval zo aan te bieden dat de medewerkers van de ophaaldienst er goed en op een veilige manier bij kunnen. Ook roept de gemeente haar inwoners op om de actuele berichten over strooiwerkzaamheden en de huisvuilinzameling in de gaten te houden via de website van de gemeente, www.utrecht.nl/afval.