Gemeente Zwartewaterland


22-12-2009 Zwartewaterland contracteert zeven aanbieders voor hulp bij huishouden

Aanbieders gecontracteerd
De gemeente Zwartewaterland heeft zeven aanbieders gecontracteerd voor hulp bij het huishouden. Ingevolge de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) leveren gemeenten als een individuele voorziening hulp bij het huishouden. Hiervoor is een indicatie vereist. De zeven gecontracteerde aanbieders zijn TSN (voorheen Icare), IJsselheem, RST Zorgverleners, Carinova, De Nieuwe Zorg Thuis, Lets Go Zorg en Solace ECH.

Van deze zeven leveren er al vier hulp bij het huishouden als contractant van de gemeente Zwartewaterland. Dit zijn TSN, IJsselheem, RST Zorgverleners en Carinova.

Uniek traject
Het contracteren van leveranciers voor de hulp bij het huishouden gaat normaal gesproken via een Europese aanbesteding. De DORSZ-gemeenten waaronder Zwartewaterland - hebben niet hiervoor gekozen, maar voor een traject gebaseerd op dialoog en onderhandeling met (potentiële) leveranciers. In Nederland is deze vorm van contracteren uniek. Hiermee is aangetoond dat het niet noodzakelijk is dat de WMO-voorziening hulp bij het huishouden Europees moet worden aanbesteed om binnen Europese regelgeving te kunnen handelen.