Ingezonden persbericht




PERSBERICHT Rotterdam, 22 december 2009

Nieuw: ISSO-publicaties: Ontwerptechnische kwaliteitseisen voor ventilatiesystemen

Met steun van OTIB, Uneto-VNI en SenterNovem zijn de volgende publicaties gerealiseerd;

ISSO-publicatie 91: Ventilatiesystemen met decentrale toe- en afvoer en wtw in woningen

De nieuwe ISSO-publicatie 91 geeft een eenduidig pakket van ontwerptechnische kwaliteitseisen voor goed functionerende, decentrale, mechanische ventilatiesystemen met warmteterugwinning in woningen en woongebouwen. Al dan niet op basis van vraagsturing kunnen deze systemen in verblijfsruimten lokaal mechanisch lucht toe- en afvoeren. Vooral vanwege de inpasbaarheid in de bestaande bouw en de mogelijkheid om hiermee faalkosten in de nieuwbouw te verkleinen, is er steeds meer belangstelling om dit type ventilatiesystemen toe te passen.

Aan de hand van een globaal ontwerp- en relatieschema geeft de publicatie duidelijk aan waar men keuzen moet maken, welke factoren daarbij een rol spelen en hoe deze elkaar beïnvloeden. De daarop volgende hoofdstukken verwijzen via specificatiebladen (SB) naar specifieke informatie. De in de vorm van specificatiebladen uitgewerkte, ontwerptechnische kwaliteitseisen en richtlijnen zijn gepresenteerd in de structuur van het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallatie (MKK). Daardoor is in iedere fase van het voortbrengingsproces van een ventilatiesysteem duidelijk aan welke specificaties men moet voldoen en welke informatie beschikbaar moet zijn om het voortbrengingsproces te doorlopen

ISSO-publicatie 92: Ventilatiesystemen met decentrale toevoer en centrale afvoer voor woningen

ISSO-publicatie 92 geeft een eenduidig pakket van ontwerptechnische kwaliteitseisen voor goed functionerende ventilatiesystemen op basis van decentrale luchttoevoer met centrale mechanische luchtafvoer in woningen en woongebouwen. Al dan niet op basis van vraagsturing zorgen deze systemen dat, in verblijfsruimten, lokaal natuurlijk of mechanisch lucht wordt toegevoerd en centraal mechanisch weer wordt afgevoerd.

Een globaal ontwerp- en relatieschema geeft duidelijk aan waar men keuzen moet maken, welke factoren daarbij een rol spelen en hoe deze elkaar beïnvloeden. De daarop volgende hoofdstukken verwijzen via specificatiebladen (SB) naar specifieke informatie. De in de vorm van specificatiebladen uitgewerkte ontwerptechnische kwaliteitseisen en richtlijnen zijn gepresenteerd in de structuur van het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallatie (MKK). Daardoor is in iedere fase van het voortbrengingsproces van een ventilatiesysteem duidelijk aan welke specificaties men moet voldoen en welke informatie beschikbaar moet zijn om het voortbrengingsproces te doorlopen.

Meer informatie

ISSO-publicatie 91 kost ¤ 130,00 (excl. bttw) en ISSO-publicatie 92 kost ¤ 145,00 (excl. btw). DDe publicaties zijn te bestellen via de ISSO-winkel op www.isso.nl. De publicaties zijn tevens digitaal verkrijgbaar via een lidmaatschap op www.isso-digitaal.nl.



Ingezonden persbericht