Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 22 december 2009

Voordelen thuiswerken worden ondergesneeuwd

- Negatief reisadvies ProRail door weersomstandigheden stuit op "oud denken" van sommige werkgevers

Het draagvlak voor tijd- en locatie ongebonden werk staat door de weeromstandigheden en de daardoor ontstane problemen in het openbaar vervoer ter discussie. Stichting TeleWerkForum - Het Nieuwe Werken en een groep jonge academici, ondernemers en young professionals pleiten vandaag bij werkgevers om zich nu werkelijk open te stellen voor het zogenaamde 'nieuwe werken'.

Deze aansporing is een reactie op de weerstand die deze week ontstond toen infrastructuurbeheerder ProRail adviseerde geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Onder andere op Nu.nl en in de SPITS gaven de werkgevers aan 'niet blij' te zijn met het zogenaamde thuiswerkadvies van ProRail. Volgens Stichting TeleWerkForum en de jonge werkenden was dit bij uitstek een kans om thuiswerken als middel in te zetten in de bedrijfsvoering van werkgevers. Een deel van het Nederlandse bedrijfsleven zette de afgelopen dagen echter haar hakken in het zand door het negatieve reisadvies van de spoorwegbeheerder. Dit ondanks dat een grote groep van werkgevers het 'nieuwe werken' omarmd heeft, dat onder meer thuis- en telewerken omvat. 'De werkgever die nu weerstand toont weet duidelijk te weinig over de talrijke voordelen van het nieuwe werken, over de veranderende arbeidsmarkt en is angstig voor het gebrek aan controle op hun werknemer. De voordelen, arbeidsproductiviteit, duurzaamheid, arbeidssatisfactie, vermindering van de filedruk en de arbeidsparticipatie van (potentiële) doelgroepen, spreken voor zich', bepleit Willem de Jager, directie van Stichting TeleWerkForum en lid van de Taskforce Mobiliteitsmanagement van Lodewijk de Waal. 'Bovendien komt de oproep tegemoet aan de nieuwe generatie werknemers die altijd online zijn en op andere manieren hun werksituatie invullen'.

Voorbeeldfunctie
Op 10 december jl. reikte TeleWerkForum, onder leiding van juryvoorzitter en VNO-NCW voorman Niek Jan van Kesteren de TeleWerkPrijzen 2009 uit. De prijs is bedoeld voor werkgevers die het nieuwe werken op voorbeeldige wijze hebben ingevoerd in hun bedrijfsvoering. Onder de winnaars waren genomineerden als SNS Reaal, KPN, Vodafone en Waterschap AA en Maas, omdat zij een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol vervullen voor andere werkgevers. 'Veel werkgevers hebben creativiteit, innovatie en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. De discussie van de afgelopen dagen bewijst helaas dat de papieren bereidheid van sommige werkgevers nog omgezet moet worden naar daadkracht. Daadkracht die aansluit op de nieuwe wensen op de moderne arbeidsmarkt', aldus Oliver van Loo, vice-voorzitter van een groep ondernemende jongeren, de Dialogues Young Think Tank.

Stichting TeleWerkForum nodigt werkgevers uit zich te laten informeren over de voordelen van thuiswerken. Dit kan op het telefoonnummer 070 - 349 02 06
---




Ingezonden persbericht