Ingezonden persbericht


Persbericht: Rotterdam Airport - 22 december 2009

Patiënten eerste gipsvlucht verdeeld over twee vliegtuigen

Voor de repatriëring van de eerste gewonde wintersporters van dit seizoen worden twee ambulance vliegtuigen van Tyrol Air Ambulance ingezet. Eerder werd uitgegaan van één vliegtuig. Een combinatie van een relatief groot aantal patiënten en de aard van hun aandoeningen was de aanleiding om het tweede vliegtuig in te zetten. De eerste vlucht komt (onder voorbehoud) aan om 12.30, de tweede om 13.00 uur. Beide vliegtuigen komen uit Innsbruck, de thuisbasis van Tyrol Air Ambulance.

De ambulance vliegtuigen van Tyrol Air Ambulance, Europa's enige medisch luchtvervoerder, kunnen maximaal 30 passagiers vervoeren in een gewone configuratie. Wanneer de cabine wordt aangepast voor het vervoer van patiënten en hun begeleiders is de capaciteit flexibel, onder andere door de installatie van stretchers en zogenoemde 'legrests' om patiënten met beenletstel de gelegenheid te geven hun gewonde been te strekken.

Het exacte aantal passagiers zal op woensdagochtend bekend zijn. Tot vlak voor vertrek kunnen alarmcentrales hun patiënten namelijk aanmelden voor repatriëring met een gipsvlucht. Aan boord van beide toestellen bevindt zich, naast de reguliere cabine bemanning, ook medisch begeleidend personeel van Tyrol Air Ambulance.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht