Gemeente Zandvoort


Emmy van Vrijberghe de Coningh, veelzijdig talent.

Het veelzijdige en uiterst artistieke werk van Emmy van Vrijberghe de Coningh (1947-1992) is vanaf 12 december te zien in het Zandvoorts museum. Kom kijken naar haar prachtige Zandvoortse dorpsgezichten, architectuurstudies, publicaties, streekdrachten, affiches, bomschuiten en vrij werk.

Cultureel Centrum Zandvoort
Na de lerarenopleiding aan de Rietveld Academie en de studie bouwkunde aan de HTS nam Emmy de artistieke leiding van het Cultureel Centrum Zandvoort - het huidige Zandvoorts Museum - op zich. In de ruim 15 jaar waarin zij voor de culturele instelling werkte, ontwierp ze affiches, tekende ze bomschuiten, dassen, knopen, Surinaamse hoofddoeken, badpakken en Nederlandse streekdrachten.

Van Vrijberghe de Coningh verzamelde ook kostuums en had een passie voor fotografie. Haar creativiteit kwam daarnaast prachtig tot uiting in haar vele, vaak zeer persoonlijke vrije creaties. Om u een beeld te geven van haar uitzonderlijke talent is een groot deel van haar werk van 12 december 2009 t/m 7 februari 2010 te bezichtigen in het Zandvoorts Museum.

Samenwerking
De tentoonstelling is mede dankzij de inzet van verschillende bruikleengevers in Zandvoort en omgeving tot stand gekomen.