Politie Zeeland


---


W-3699-2009 Grote partij illegaal vuurwerk in beslaggenomen
Het Vuurwerkteam van Politie Zeeland heeft op vrijdag 18 december jl. drie mannen, in de leeftijd van 34- tot 39 jaar, aangehouden voor handel in en het voorhanden hebben van verboden vuurwerk. Dezelfde avond zijn onder leiding van de rechter-commissaris een aantal doorzoekingen in woningen, opslagplaatsen en voertuigen gedaan. Deze doorzoekingen werden gedaan in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Borsele.

De drie verdachten, een Oost-Souburger en twee Vlissingers, zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar Torentijd. Aansluitend zijn er op zaterdag 19 december jl. een aantal kopers bezocht waar ook verboden vuurwerk werd aangetroffen. Deze kopers zijn ook aangehouden en overgebracht naar diverse politiebureaus voor verhoor.
Naar aanleiding van binnengekomen informatie zijn op maandagavond 21 december jl. weer een tweetal adressen bezocht waar verboden vuurwerk werd aangetroffen.

Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.
In totaal werd 1000 kg verboden vuurwerk (Belgisch en Pools) in beslaggenomen.

Z-3700-2009 Schennispleger aangehouden, Hulst
Door de politie is een 68-jarige Terneuzenaar aangehouden voor het plegen van openbare schennis.
Maandagmiddag kwamen bij de politie diverse meldingen binnen van verontruste ouders. In de binnenstad van Hulst bij een speeltuintje zou een man zijn geslachtsdeel hebben laten zien aan enkele spelende kinderen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al verdwenen. Het opgegeven signalement kwam overeen met een 'bekende' van de politie die al vaker was aangehouden voor openbare schennispleging.
Dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten de man opnieuw in de binnenstad van Hulst. Ditmaal konden ze hem op 'heterdaad' betrappen. De 68-jarige man is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Hij zal te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.