Gemeente Lansingerland

Handhavingsverzoek geluidshinder HSL aan Minister van VROM
Vanmiddag zijn vertegenwoordigers van de colleges van B&W van de gemeenten Lansingerland en Kaag en Braassem door bureau Sight Ruimte en milieu geïnformeerd over hun onderzoeksresultaten.

Sight heeft in opdracht van het Ministerie van VROM onderzoek gedaan naar de belangrijkste feiten en omstandigheden rond het geluid van de HSL-Zuid.

Â

Op grond van hun bevindingen is Sight tot de conclusie gekomen dat de geluidsnormen die gelden op basis van de Wet Geluidhinder voor de HSL-Zuid worden overschreden. De beide gemeenten hebben vanmiddag een handhavingsverzoek naar de Minister van VROM gezonden. Daarin vragen zij de Minister om binnen een redelijke termijn (twee weken) handhavend op te treden. Daarnaast dienen de burgemeesters van Lansingerland en Kaag en Braassem een dringend verzoek in om op zo kort mogelijke termijn een bestuurlijk overleg te hebben met de Minister van VROM.

Â

De beide gemeenten hebben inmiddels de Stichting Stop Geluidshinder HSL (Lansingerland) en Stichting Geen Gehoor (Kaag en Braassem) geïnformeerd over de stappen die zijn ondernomen richting het Ministerie van VROM.

Te downloaden:

* brief ministerie VROM verzoek om handhaving.pdf (617,62 KB) Zie het origineel