Gemeente Medemblik

Dienstverlening rond de feestdagen

Gewijzigde openingstijden gemeentelijke loketten In verband met de feestdagen geldt voor 24 en 31 december en 1 en 4 januari aanstaande een beperkte dienstverlening.

Donderdag 24 en 31 december: alle diensten zijn vanaf 12.30 uur gesloten.
De gemeentelijke loketten, waaronder Burgerzaken, zijn tot 12.30 uur geopend.
Vrijdag 1 januari 2010: alle gemeentelijke diensten zijn gesloten. Maandag 4 januari 2010: vanaf 11.00 uur is de gemeentelijke organisatie weer bereikbaar. Vanaf dit tijdstip zijn de publieksbalies weer geopend.

Calamiteiten
Voor het melden van storingen in straatverlichting, riool en andere calamiteiten kunt u te allen tijde gebruikmaken van het Service & Meldpunt: 0229 - 54 81 23. Voor overige informatie, o.a. gladheidsbestrijding zie: www.medemblik.nl, Direct naar.

Geboorteaangifte
Bij een geboorte binnen de gemeente op 23 december wordt aangeraden deze aangifte op 24 december te doen in verband met het hielprikje.


---

Oudejaarsborrel en nieuwjaarsfeest in Opperdoes

De afgelopen twee jaar is er nogal wat overlast geweest tijdens de Oudejaarsvieringen in Opperdoes. Er was sprake van brandstichting, wegblokkades, overmatig alcoholgebruik en agressie. Veel inwoners hadden materiele en financiële schade als gevolg hiervan. De gemeente wil graag dat het dit jaar rustig blijft op straat. Alcohol op straat is verboden en de politie treedt dit jaar streng op. Maar er wordt ook voor een goed alternatief gezorgd. Er is een oudejaarsborrel en een nieuwjaarsfeest in de Tapperij. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Programma
15.00 - 18.00 uur: Oudejaarsborrel in de Tapperij 00.15 - 03.00 uur: Tapperij van de Torenschouw open. Back to the 80's and 90's.

---

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Medemblik
Dinsdag 5 januari

Het gemeentebestuur heft graag met u het glas op een mooi 2010. Daarom nodigt het college van burgemeester en wethouders u uit voor de jaarlijkse openbare nieuwjaarsreceptie op dinsdag 5 januari 2010. De receptie vindt plaats in het gemeentehuis, Korteling 1, 1679 VH te Midwoud van 20.00 tot 22.00 uur. Het gemeentebestuur reikt op deze avond de waarderingsspelden uit aan inwoners die zich in het afgelopen jaar heel bijzonder hebben ingezet. Uiteraard bent u in de gelegenheid om met bestuurders en leden van de raad bij te praten en van gedachten te wisselen. U bent ook van harte welkom op de gezellige en informele receptie als u gewoon een aantal aardige plaatsgenoten wilt ontmoeten.


---

Gewijzigde inzameling afval tijdens feestdagen

In de gemeente Medemblik wordt in Benningbroek Oost, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes en in Twisk op donderdag 24 december afval (grijs) opgehaald in plaats van vrijdag 25 december.

Let op! Zet de minicontainer op de gewijzigde inzameldag vóór 7.30 uur aan de weg. Het is namelijk mogelijk dat HVCinzameling op een ander tijdstip dan dat u dat van ons gewend bent, langskomt. In de weken 52 en 53 zamelt HVCinzameling geen gft-afval in. Dit doen zij in overleg met de gemeente omdat het aanbod van het gft-afval aan het einde van het jaar vaak zeer laag is. Mocht u onverhoopt toch voor een probleem komen te staan, neemt u dan contact met HVCinzameling op via tel: (0227) 65 64 44. Oud papier wordt in de oude kern Medemblik niet opgehaald op 24 december. De eerstvolgende keer dat er wel oud papier wordt opgehaald is 14 januari 2010. Door de winterse weersomstandigheden kan het voorkomen dat er vertraging ontstaat. Kijk voor actuele informatie op de website www.hvcinzameling.nl of neem contact op met de klantenservice via (0227) 65 64 44.
---

Vuurwerk en kerstboom inzameling
Wij vragen of u zelf de overblijfselen van het vuurwerk op wilt ruimen. Volgens de APV is het verboden om vuurwerk restanten achter te laten op de openbare weg. Ook op 1 januari 2010.

Inzameling kerstboom op 6 januari
Op 6 januari 2010 vindt van 13.30 tot 15.00 uur de jaarlijkse kerstboom inzameling plaats. Hieronder volgt het overzicht van deelnemende verenigingen/buurtverenigingen en de naam van de locatie waar de bomen worden ingezameld.


- Abbekerk/Lambertschaag: het plein voor het Dorpshuis
- Benningbroek/Sijbekarspel: parkeerplaats De Vang
- Hauwert: parkeerplaats VV Hauwert

- Medemblik
Schepenwijk: parkeerplaats Pampus
Oud - West: parkeerplaats Bono-plein
Plan - West: parkeerplaats voorm. bibliotheek
Koggenwijk: hoek Baljuwstraat bij Koggenschip
Parkwijk: Oostersingel 56 bij Schipper
Oosthoek: Bij het monument hoek Breedstraat/Nieuwstraat parkeerplaats bij stadhuis

- Nibbixwoud: parkeerplaats bij Jomegini

- Opperdoes: op de Gouw

- Wognum: parkeerplaats t.o. Pius X

- Zwaagdijk - West: parkeerplaats Wildebras