Zorgkonijn voor zieke kinderen in ziekenhuizen

22/12/2009 21:39

Achmea Divisie Zorg

Op 22 december 2009 is het eerste officiële Zorgkonijn in het Emma Kinderziekenhuis AMC overhandigd. Het Zorgkonijn is bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het konijn kan hardop alle ingesproken berichten voorlezen die aan het kind worden gemaild via een website. Zo kunnen ouders hun kind welterusten wensen, vriendjes of vriendinnetjes contact houden en familieleden het zieke kind moed inspreken. Doel is dat het digitale knuffelkonijn kinderen het gevoel geeft dat thuis dichtbij is en ze daardoor sneller op hun gemak zijn in de vreemde omgeving van het ziekenhuis.

Het is de bedoeling dat vanaf begin 2010 de eerste Zorgkonijnen in gebruik worden genomen. Het Zorgkonijn is een initiatief van IBM, ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. Er zullen in de loop van 2010 in totaal zo'n 80 Zorgkonijnen in verschillende ziekenhuizen worden uitgezet.

Het Zorgkonijn functioneert via het draadloze netwerk in het ziekenhuis. Familie, vrienden en bekenden loggen in via een website en kunnen daar hun bericht of een verhaaltje voor het slapengaan opsturen. Ook kan men aangeven op welk tijdstip het bericht opgelezen moet worden. Het Zorgkonijn kan versierd worden met stiften en heeft bewegende oren en lichtjes. Uiteraard kan het verplegend personeel het konijn zo instellen dat het geen kik geeft tijdens de stiltetijden. IBM zorgde voor de slimme softwaretechnologie, Zilveren Kruis Achmea ondersteunt het project financieel.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl