Politie Zeeland


O-3706-2009 Illegaal vuurwerk in beslaggenomen
Dinsdagavond heeft Politie Zeeland drie woningen en twee loodsen in Yerseke onderzocht op de aanwezigheid van illegaal vuurwerk.
In een van de woningen en de twee loodsen is ongeveer 450 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om zeer gevaarlijk klasse 1.1 en 1.3 vuurwerk wat afkomstig is uit België. Er is nog niemand aangehouden.

O-3707-2009 Winkeldiefstal Goes
In een winkel in de Lange Vorststraat in Goes werden woensdagmiddag twee 13-jarige meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal.
De twee meisjes, een uit de gemeente Goes en een uit Heinkenszand, hadden allebei een haarband in de winkel gestolen. Ze zullen waarschijnlijk worden doorverwezen naar bureau HALT.

W-3708-2009 Rijden onder invloed, Middelburg
Woensdagmiddag moest een 59-jarige automobiliste in de Abbe de Sint Pierrelaan in haar woonplaats haar rijbewijs inleveren omdat ze veel teveel had gedronken.
Een blaastest wees uit dat de vrouw 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs werd ingenomen.

W-3709-2009 Inbraak in bouwkeet, Vlissingen
Op de Zwanenburgseweg in Vlissingen werd in de nacht van dinsdag op woensdag een bouwkeet opengebroken.
Uit de keet werden een beeldscherm, een printer, een hogedrukreiniger en een ladder gestolen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

W-3710-2009 Looddieven aangehouden in Vlissingen
Bij een kerkgebouw in de Paul Krugerstraat in Vlissingen werden woensdagmiddag twee mannen, een 34-jarige man uit Roosendaal en een 39-jarige Vlissinger aangehouden wegens diefstal van lood van het gebouw.
Rond 14.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee mannen bezig waren om lood van het gebouw te stelen. De twee werden door agenten, die ter plaatse kwamen, op heterdaad betrapt en bekenden gelijk de diefstal. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Z-3711-2009 Hennep, Breskens
Op het Veerplein in Breskens werd woensdag omstreeks 16.30 uur een 22-jarige man uit Knokke Heist aangehouden met 13 gram hennep op zak.
De Belg kreeg een boete van vierhonderd euro en deed afstand van de softdrugs.