Ingezonden persbericht

Persbericht
Utrecht, 23 december 2009
Geen debat met D66-lijstduwer Paul Schnabel

D66 teleurgesteld over afhaken Maarten van Rossem (PvdA)

Een mooi idee van journalist Jos Goos en bekende Utrechter Kees van Oosten om een lijstduwersdebat te organiseren tussen de lijstduwers Paul Schnabel (D66), René Paas (CDA) en Maarten van Rossem (PvdA) kan niet doorgaan vanwege het afhaken van de laatste. Lijsttrekker en fractievoorzitter van D66 Utrecht, Gerda Oskam is teleurgesteld dat Maarten van Rossem zijn toezegging om deel te nemen aan het lijstduwersdebat heeft ingetrokken.

Oskam: "Ik keek erg uit naar het debat tussen onze lijstduwer, wetenschapper Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau die onlangs nog de Akademiepenning (van KNAW) ontving, en Maarten van Rossem, lijstduwer bij de PvdA in Utrecht. Van Rossem zegt dat hij op de PvdA-lijst wil staan om de PvdA te steunen. Het zou namelijk volgens hem een gemis voor Nederland zijn wanneer de PvdA uit de Nederlandse politiek zal verdwijnen."

Voor D66 had het debat vooral moeten gaan over de noodzaak tot maatschappelijke veranderingen, iets waar Paul Schnabel al talloze keren op gewezen heeft. Utrecht vraagt om verandering en om een nieuw perspectief.

Volgens de organisatoren zou een debat met alleen CDA en D66 zinloos zijn en is het dus afgeblazen. Oskam: "Voor D66 zou zo'n debat juist ook heel zinvol kunnen zijn om met het CDA onder andere te debatteren over de bestuurscultuur in Utrecht, het openstellen van de supermarkten buiten de binnenstad op zondag en het legaliseren van de achterdeur van coffeeshops om criminaliteit terug te dringen. Misschien zou zo'n debat nog wel constructiever zijn zonder Maarten van Rossem."

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht