Ingezonden persbericht

Persbericht

Kerstactie HORNBACH levert KiKa ¤ 41.061,- op

Nieuwegein, 23 december 2009 - Vandaag heeft HORNBACH het onderzoek naar de genezing van kinderkanker gesteund met een donatie van in totaal ¤ 41.061,- aan KiKa (Kinderen Kankervrij). De bouwmarktketen maakt van een kerstgedachte een kerstdaad, door een deel van de opbrengsten uit de kerstbomenverkoop aan dit goede doel te doneren. Dit leverde een bedrag van ¤ 27.741,- op.

De kerstgedachte van HORNBACH stond dit jaar in het teken van de dappere strijd die kinderen en gezinnen voeren tegen kinderkanker. HORNBACH besloot daarom geld te doneren aan KiKa. Deze liefdadigheidsinstelling werft fondsen voor de zeven kinderkankercentra in Nederland en steunt zo het onderzoek naar betere behandeling en genezing van kinderkanker.
Naast kerstbomen verkocht HORNBACH ook belangeloos KiKa-knuffelberen en KiKa-sleutelhangers. Hiervan komt ruim de helft van de omzet, ¤ 13.320,-, direct ten goede aan de onderzoeken. De andere helft is nodig voor de productie.
Op de foto is te zien hoe, namens HORNBACH Nederland, Michel van Slingerland de cheque overhandigt aan de ambassadeur van KiKa, Rien Schimmel.

Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke familieonderneming met een bedrijfshistorie van meer dan 130 jaar. In het concern werken meer dan 13.000 mensen. De grootste operationele dochter, HORNBACH-Baumarkt-AG, heeft op dit moment 131 bouw- en tuincentra in negen Europese landen. Daarnaast zijn er in de regio Zuidwest Duitsland nog eens 21 groothandelsmarkten voor bouwmaterialen. In Nederland heeft het concern acht vestigingen. HORNBACH kan als het enige beursgenoteerde familiebedrijf binnen de top tien in de doe-het-zelfbranche terugkijken op een bedrijfshistorie van vijf generaties.



Ingezonden persbericht