RTL Group

Meneer De Uil terug met Fabeltjeskrant bij RTL 8 op vertrouwde tijdstip 19.00 uur

Wie is er niet opgegroeid met de Fabeltjeskrant vlak voor het slapen gaan? Bijna ieder kind ging naar bed met de legendarische, afsluitende woorden van Meneer De Uil En dan nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe? De vrolijke serie was uniek en trok met zijn humor en moraal in de loop der jaren miljoenen kijkbuiskinderen. Jonge kijkertjes in de leeftijd van 3 tot
7 jaar zaten, samen met hun ouders, iets voor 19.00 uur klaar voor de verhalen en fabels uit Het Dierenbos, met dieren die populair en herkenbaar waren door hun menselijke trekjes, emoties, bekwaamheden en gewoontes. Deze tijd lijkt inmiddels ver achter ons te liggen, maar niets is minder waar. Vanaf woensdag 23 december beleeft het kinderprogramma zijn revival met de terugkeer van de Fabeltjeskrant bij RTL 8, te zien op het vertrouwde tijdstip van 19.00 uur. Echt waar? Echt waar! Op dat timeslot is er geen ander kinderprogramma voor die specifieke doelgroep te zien op televisie.

Meneer De Uil heet alle Nederlandse kinderen - én hun ouders - vanaf woensdag 23 december elke doordeweekse dag zeer welkom in het gezellige Dierenbos, waar altijd wel iets te beleven valt. Trouw voorgelezen uit de Fabeltjeskrant door Meneer de Uil kan jong en oud vijf minuten lang genieten van de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Bor de Wolf, Meneer de Raaf, de Gebroeders Bever en de rest. Door middel van de fabels worden onderwerpen die zich in de wereld afspelen overgebracht in kindertaal. Naast dat het vermakelijk is om naar te kijken, maakt het de jonge kijkers spelenderwijs ook meer bewust van de ontwikkelingen op onze aardbol. De allereerste uitzending in Nederland van de Fabeltjeskrant was in 1968 te zien. Al snel werd de serie razend populair en was jarenlang één van de best bekeken programmas van die tijd. In 1973 stopte de serie om vervolgens in 1985 met een reeks nieuwe afleveringen weer met succes terug te keren. En de populariteit en bekendheid duurt nog altijd voort. In 2005 nog werd de Fabeltjeskrant door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot beste vaderlandse kinderserie ooit. Hoog tijd dus om ook de nieuwe lichting jonge kijkertjes kennis te laten maken met de opvallende dieren uit Het Dierenbos, want juist die combinatie van humor, een moraal en de menselijke karakters van de dieren maakt de serie uniek en tijdloos.

Uitzending RTL 8, Fabeltjeskrant, vanaf 23 december elke doordeweekse dag, tussen 19.00 en 19.05 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.