Gemeente Son en Breugel


Cerespad

Informatieavond voor bewoners Cerespad

Onder de titel `Dromen van sterren en planeten' organiseren Domein en Gemeente Son en Breugel op woensdagavond 23 december vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners aan het Cerespad in Son en Breugel. De avond vindt plaats in Sporthal de Bongerd. U bent daarbij van harte welkom.
Tijdens deze avond krijgen de bewoners uitleg over wat de gemeente en Domein willen gaan doen om de leefbaarheid in de wijk te verhogen en welke bijdrage zij daarbij van de bewoners aan het Cerespad verwachten. Het doel van de avond is helder te krijgen dat het vitaliseren van een buurt alleen lukt als er een actieve rol voor buurtbewoners is weggelegd.
Buurtbewoners mogen een uitnodiging verwachten om actief mee te doen in de uitvoering van de plannen. De organisatoren van de avond rekenen op een grote opkomst. "Want dromen over sterren en planeten is dan misschien magisch... dromen werkelijkheid maken kan alleen in samenwerking met elkaar."

Informatiebijeenkomst op 23 december
Deze informatiebijeenkomst vormt de aftrap voor dit grootschalige leefbaarheidproject, waarvan het fysieke deel eind 2010 moet zijn afgerond. Eind 2011 moeten de andere leefbaarheiddoelen zijn bereikt. Doel van deze avond op 23 december aanstaande is om een eerste aanzet te maken naar een vruchtbare samenwerking met de bewoners aan het Cerespad. Begin 2010 volgt een tweede bijeenkomst met de bewoners, waarvoor we u ook van harte uitnodigen. U krijgt hierover tijdig bericht.

Prettig en veilig
De bewoners van Cerespad willen dat hun wijk prettiger en veiliger wordt.
In het in 2008 voor de gemeente uitgevoerde leefbaarheidsonderzoek `Breugel Leeft' staat waarom: de stoepen zijn er kapot, de verlichting in de straten is slecht, er zijn overal donkere hoekjes door schuurtjes, voortuinen liggen er slecht bij en een grote groep hangjongeren zorgt voor veel overlast. Nu ligt er een plan om iets aan deze vervelende situatie te doen. Domein en gemeente Son en Breugel gaan samen met bewoners, politie, welzijnswerk en jongerenwerk van de LEV groep, CWI en maatschappelijk werk aan de slag om het leefplezier in de omgeving van het Cerespad terug te brengen. Door de buurt in fysieke zin op te knappen, de sociale samenhang tussen buurtbewoners te verbeteren en de `achter de voordeur problematiek' aan te pakken.

De leefbaarheidsdoelen
Deze aanpak is gebaseerd op leefbaarheiddoelen. Domein kijkt bij kwaliteit van leefbaarheid
Van een buurt onder andere naar sociale samenhang, zorg en vitaliteit. De aanpak kan rekenen op de enthousiaste steun van gemeente Son en Breugel, die heeft toegezegd honderdduizend euro te willen investeren in de buitenruimte van het Cerespad. Domein trekt voor dit project circa 1 miljoen euro uit om de noodzakelijke verbeteringen aan de woningen en bergingen door te voeren.
Waar het koopwoningen betreft, kan Domein de gedane investering niet of nauwelijks terugverdienen. Dat Domein hier toch in investeert, geeft aan hoeveel het de woningcorporatie er aan gelegen is dat de leefbaarheid in het Cerespad verbetert